Koka 799 + UTP kabel door één buis trekken van +/- 18 meter

Mede

  • #1
Ik wil een UTP CAT6 (of CAT5E) + Hirschmann Koka 799 kabel door één buis trekken.

Ik heb hier nu alleen een Hirschmann Koka 799 in zitten en ik ben van plan om deze eruit te trekken en samen met de UTP de kabels er opnieuw in doorheen te trekken.

Nu herinner is me dat de laatste keer dat ik de Hirschmann Koka 799 er doorheen heb getrokken dit niet heel makkelijk ging en aardig wat trekkracht heeft gekost.

Ik lees goede verhalen over een trekkous, maar zie nergens hoe en of deze bevestigd kan worden aan de 20m trekveer die ik heb gekocht bij Gamma. Deze heb ik dus.
https://www.gamma.nl/assortiment/trekveer-metaal-20-meter/p/B306854
Er zit geen M5 aan deze veer, maar ik zie ook trekkousen zonde zo'n M5 aansluiting maar ik heb geen idee of die aan mijn trekveer te bevestigen zijn. Kan iemand mij dit uitleggen?

Zijn er eventueel trekveren + trekkous te huren als dit niet lukt met mijn bestaande trekveer?

En zijn er verder nog tips bij het trekken van beide kabels door één buis van 19mm?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Alles is afhankelijk van het aantal bochten. Bij mij is het gelukt om de 799 samen met een cat5e door een 3/4 buis te trekken. Met een trekkous (trekveer met m5) en veel glijmiddel, dat wel.
 

Mede

  • #3
Bedankt. Welke maat trekkous heb jij gebruikt om beide kabels vast te klemmen? Ik zier verschillende millimeter maten...

En weet jij/iemand toevallig of er trekkousen op mijn trekveer zonder m5 te monteren zijn? Zie link voor een afbeelding.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Cat6 is dikker dan een een cat5e kabel. Coax en een cat6 kabel gaat niet passen in een buis. Een cat5e en een coax in een buis wil nog wel eens lukken. Met name bij een 3/4 buis.

Als je de pech hebt dat het een 5/8 buis is wordt het een heel lastig verhaal. Als een coax er al lastig doorgaat, is het trekken van beide kabels eigenlijk onbegonnen werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Coax12 vs Koka799

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu