Installatie Easy Drain douche goot

Dvandekamp

  • #1
Ik heb vandaag een Easy Drain 30 compact 'muur' gekocht. Ik vind de installatiehandleiding echter niet al te duidelijk. Met name hoe je de zijkanten goed afwerkt.



Deze vraag is eerder gesteld (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/aanleggen-drain.61915/), maar ik zie daar geen duidelijk antwoord. Veel van de douchegoten moeten worden voorzien van kimband rondom, maar is dat bij dit type ook zo? Of kan je rechstreeks over de wandflens heen tegelen? En wat doe je dan aan de zijkanten. Die komt namelijk links tegen de tegels aan en rechts tegen de onderkant van de glaze douchewand. Afkitten met syliconenkit?

Groet,

Daniel
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Kun je hem nog omruilen, voor een andere goot die niet tegen de muur aan hoeft te liggen.

Dit zijn namelijk ondingen om goed waterdicht te krijgen.
 

Densch

  • #3
Daniel,

Het is voor mijn voor het eerst dat ik een goot zie met een "wandflens". Misschien werkt het wel goed, ze zullen zoiets niet maar zo bedenken. Je kunt hem in ieder geval wel lekker fixeren aan de wand zodat je hem wat makkelijker kan "instorten". Ik zou ter plaatse van de wandflens wel flexibele tegellijm gebruiken die de werkingen van de goot weer opvangt.
Het gebruik van kimband daar wordt verschillend over gedacht. Het belangrijkste is toch de kitvoeg. Ik zou hier door een kitbedrijf een goede epoxi voeg aan laten brengen.

Gr Dennis
 

Dvandekamp

  • #4
Bedankt voor de reacties! Omruilen zou nog een optie zijn denk ik. Ik heb hem bij Warmteservice gekocht gisteren.

Ik zit op de begane grond, dus als het iets door zou lekken, zou dat geen wereldramp zijn, maar ik wil het toch graag netjes doen allemaal. De vloer gaat er nog helemaal uit en de wanden moet ik ook opnieuw doen ivm slechte isolatie. Ook de riolering is nog niet aanwezig, dus ik kan nog alle kanten op.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Wij hebben in het verleden best veel ellende gehad met dit soort goten.
Daarom plaatsen wij die ook niet meer.
Door de opstaande rand, is het moeilijk om de tegels die op de goot zitten goed af te kitten.
Door de capillaire werking kruipt het water dan omhoog achter de tegels tegen de muur.

Ook moet je nooit een goot van muur tot muur leggen, dat is ook niet goed waterdicht te krijgen.

Als je bv een douche ruimte hebt van 90 cm breed, neem dan een goot van 80 cm breed.
En leg die ongeveer 5 cm van de muur af.
Zo kun je aan alle kanten van de goot met de vloertegels wat afschot geven, en blijft er nooit water staan tegen de muren, wat lekkage en schimmelvorming kan gaan vormen.

En ook op de begane grond kun je last krijgen van lekkage, met grote schade als gevolg door doortrekkend vocht in de muren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu