Trekschakelaar verwijderen

Toon54

  • #1
Ik heb op een nieuw te bouwen badkamer 1 lichtpunt.
Deze wordt geschakeld door een aan/uit schakelaar en een trekschakelaar.
Deze laatste wil ik er tussen uit hebben zodat het licht alleen nog door schakelaar wordt bedient.

Wat kan of moet ik weghalen om dit te realiseren
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Ik snap het niet helemaal. Je hebt het over een nieuw te bouwen badkamer, waar je een trekschakelaar wilt verwijderen. Dan streep je hem toch gewoon door op de tekening?

Als het gaat om een bestaande trekschakelaar, dan is de makkelijkste oplossing om gewoon alles te laten zitten en alleen het touwtje weg te halen.

Als de schakelaar helemaal verwijderd moet worden en je de inbouwdoos dicht wilt maken, dan moet je alle draden tussen die doos en de centraaldoos eruit trekken. Vanuit de centraaldoos trek je dan een bruine en een zwarte draad naar de gewone schakelaar (als die er niet sowieso al liggen).
 

EpO67

  • #3
Als ik het zo lees bedoel je dat er nu een wisselschakeling is tussen de schakelaar en trekschakelaar.... en wat je wilt is gewoon 1 schakelaar voor de bediening van het licht. Het advies van Tom345 is compleet en juist, niks aan toe te voegen :D
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Waarom zit er een wisseltrekschakelaar en een wisselschakelaar in dei douche?

Lijkt mij dat hier een slaapkamer verbouwd word?

Zone indeling, potentiaal vereffeningen al aan gedacht?
 

Toon54

  • #5
Inderdaad wordt hier een bestaande slaapkamer omgebouwd tot badkamer. reeds uitgevoerd door electricien. Draden uit de pijp getrokken en in centraaldoor afgekoppeld. nieuwe draden getrokken naar schakelaar ( zone 2) welke wordt uitgevoerd als 2 polig. Dank voor jullie inbreng
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu