Kamerthermostaat icm vloerverwarming

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #21
De beschreven huidige situatie is typisch een "loodgieters-oplossing": knoop alles maar aan elkaar dan zal het wel werken.
Je kunt natuurlijk niet ferwachten dat je dit soort onlogisch aangelegde situaties boven en beneden kunt scheiden.
Mogelijk kun je met wat extra kleppen nog iets "redden". Daarvoor is wel nodig dat er een compleet overzicht beschikbaar is van de loop van de leidingen door de woning.
 

Golfgti5

  • #22
@Degooyer,

precies, dacht ik al, onze huidige installateur zei dit precies zo..........de eerste installateur heeft het dus "verprutst" toen wij hier kwamen wonen, jammer...........
Blijft dan denk toch het Evo systeem over.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #23
EVO home werkt hier ook niet, want ook dan zul je zones moeten maken en is de loop van de leidingen bepalend.

Je kunt in ieder geval wel een klep plaatsen in de aanvoer van de verdeler van de vloerverwarming en in de leiding die van beneden naar boven gaat. (Zoals ik uit je beschrijving opmäak kan zo'n klep geplaatst worden na die radiator)
Het ligt er daarnaast aan hoe die radiator beneden is aangesloten om ook deze ook op het benedenciruit te kunnen regelen.
 

Houtstooktechnicus

  • #24
Golf, lees mijn eerste antwoord nog even terug, zie je onder andere deze zin staan:
Houtstooktechnicus schreef:
Er wordt dus niets nodeloos verwarmt, en je hoeft niet eens verder te googelen.
Die voorspelde 'oplossing' naar een specifiek merkproduct zag ik al aankomen.

Het werkelijke probleem is dat de kamerthermostaat op de verkeerde plek zit, en dat je installatie nu niet goed ingeregeld is.

Alles wat je nodig hebt, is al in huis. Het moet alleen goed ingeregeld worden.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #25
Een aan elkaar geknoopte installatie is niet te redden door "inregelen" ook niet door verplaatsen van de kamerthermostaat.
Het is toch onnozel, dat je een thermostaat boven zou moeten zetten om het beneden behaaglijk te maken.

Het is ook niet op te lossen door de watertemperatuur van de vloerverwarming te verlagen: dat zou alleen maar meer energie kosten.
Is alleen maar op te lossen door aparte zones te maken.
 

Winnieandbuzz

  • #26
Wellicht dat ik iets over het hoofd zie maar waarom zou een oplossing als Evohome hier niet kunnen werken? Iedere radiator krijgt via T splitsingen hun eigen warmwater toegevoerd. Dan kun je toch prima iedere kamer afzonderlijk met een radiatorthermostaat omzetten in een zone?
 

Houtstooktechnicus

  • #27
Heb je gelijk in, maar die oplossing is nog duurder, en waarschijnlijk evenmin nodig als die 2x 130 euro van Degooyer's "oplossing".

Voor zover TS met antwoorden op mijn vragen komt, begrijp ik er uit dat die alleen maar de gehele woning gelijkmatig op temperatuur wil hebben.

Dat lukt nu niet, want de VV heeft te veel vermogen, en omdat dit een 'traag' systeem is ijlt dat lang na waardoor de rest van de woning 'sneller' afkoelt.

Het lijkt erop dat het aanpassen van de vermogens (VV minder debiet geven waardoor de radiatoren wat meer doen) in combinatie met een juiste referentieruimte voor de KT in dit geval al afdoende is.

Een goed vakman projecteert ook nooit de KT in een ruimte met thermostatische kranen, of omgekeerd. Bij vloerverwarming is dat niet anders, dus een andere ruimte als referentie.

De redenatie van Degooyer is technisch onjuist en niet objectief. Het is me duidelijk geworden dat dit kennelijk een toegestane vorm van sluikreclame is door Degooyer en ******* uit *******, geven beide hetzelfde 'googleadvies' naar een bedrijf uit ********. Daarmee is zijn onderschrift ook duidelijk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #28
Ik heb de verwijzingen naar de andere beantwoorder en de plaatsnaam verwijderd, het is sowieso niet slim om een verdenking van reclame op een forum te zetten, dat zou nog meer publiciteit opleveren.
Ook een sneer uitdelen is niet wenselijk op dit forum.

Mag ik u er op wijzen dat Degooier al tijden een gerespecteerd beantwoorder is waar, zover bekend, niemand problemen mee heeft.
 

Houtstooktechnicus

  • #29
Ik hoop dat u een en ander even controleert, ik doe geen loze beweringen. Het is ook elders op het net te vinden. Ik zal u een PB met link sturen. Edit: Done met 5 ondersteunende links die verwijzen naar een V.O.F. Het spijt me als het u niet eerder is opgevallen.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #30
@Jan:
bedankt voor je compliment. Ik probeer vanuit mijn dagelijkse ervaring de vragen op dit forum zo duidelijk mogelijk te beantwoorden.

@houtstooktechnicus:
Je hebt via dit forum toch kennis gemaakt met een product (draadloze thermostaat met meerdere ontvangers) wat wel veel door klussers en google-zoekers is gevonden en succesvol is toegepast, maar waarvan veel installateurs nog steeds het bestaan niet van kennen.
Zij zweren nog steeds bij de producten die hun groothandel levert en waarmee ze het meest kunnen verdienen. Producten die m.i. niet altijd in het belang zijn van een juiste oplossing en vaak onnodig duur en gecompliceerd zijn

Ik loop al zo'n ruim 45 jaar mee in de techniek en durf wel te beweren, dat er geen beroep zo conservatief is als "de installateur". Denk eens "out of the box": er is zoveel meer dan de geëigende producten.

Ik maak m.i. geen (sluik)reclame als ik adviseer om te googlen op een bepaald woord.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #31
Ik heb 14 dagen geleden een reactie (en PB, compleet met tekening) gestuurd aan de aanvrager als mogelijke oplossing van zijn probleem.
Niks meer over gehoord.....zou het dan toch opgelost zijn?? Jammer dat je daar eigenlijk weinig terugkoppeling over krijgt.
 

Homesweethome

  • #32
Inderdaad jammer , BTW veel aan de adviezen van degooyer gehad.
 

Monteur Bert

  • #33
Achteraf dit onderwerp lezende kan ik een reactie niet laten. Het is een bekend probleem.
In mijn woning heb ik het opgelost door de installatie op weersafhankelijk in te stellen. In de woning thermostaat kranen. De VV unit is voorzien van een zone klep (UC8015) aangestuurd door een eigen goede kamerthermostaat. Geen nachtverlaging voor de Vloerverwarming. Goed isoleren is veel beter!

Zoals Degooyer ook al voorstelde is het ook een mogelijkheid de zone klep van de VV en een thermostaat boven (met evt. nachtverlaging) parallel de ketel te laten schakelen.
Wel wil ik adviseren de zonekleppen altijd in de retour te plaatsen. Door de gemiddeld lagere temperatuur in de retour langere levensduur van de klep! De redenatie van Degooyer is technisch correct, het is maar net hoe uitgebreid je het wilt maken. Bert.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #34
Het is altijd jammer dat een discussie ontstaat, terwijl de vraagstelle, in dit geval in zijn Golf GTI, al lang niets meer van zich heeft laten horen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu