Oplossing koudeval lichtstraat

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #41
Viru schreef:
Een goed alternatief zou IQ glas kunnen zijn.
dit is elektrisch verwarmd dubbel glas met een verbruik van ongeveer 250 watt per m2 en een temperatuur van 35 graden.
Als die altijd aanstaat, is dat dus ruim 10.000 kWh of €2300 op jaarbasis :?:
 

Leotoy

  • #42
Bij aansluiting zit pur in en is vorige week ook nog isolatie geplaatst en bij opstaande muurtje zit ook isolatie. Vorige week is aannemer terug geweest en alles gecontroleerd en wat evt aanpassingen gedaan. Wat ik al eerder vermeld is puur de koudeval wat we voelen als we eronder zitten
 

Newkid

  • #43
Wat zal IQ glas gaan kosten voor zo'n oppervlakte?

Eerlijk gezegd weet ik als leek niet exact waar de wanden van de lichtstraat mee zijn opgebouwd. Denk dat in die wanden hetzelfde isolatiemateriaal zit als in het plafond.
Tenminste dat is wat ik mij kan herinneren toen ze de straat erop bouwde.
Deze wanden voelen overigens ook niet koud aan indien dat wat zegt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #44
@Leotoy,

wanneer u nog meer vragen hebt dan graag een nieuw topic aanmaken, topic kapen mag hier niet.
 

Reusink

  • #45
Probleem is over het algemeen dat er geen isolatiestenen zijn gebruikt voordat de lichtstraat gemnonteerd is onder de loodslabbe.(geel gemarkeerd in tekening.



Helaas is hier achteraf weinig meer aan te doen.
 

Newkid

  • #46
@reusink
Zijn deze isolatiestenen ook nodig bij een vrijstaande lichtstraat?
Onze lichtstraat staat namelijk vrij van de muur en is opgebouwd in een soort framewerk.
 

Viru

  • #47
Op IQ glas.nl vindt je het energieverbruik en alle toepassingen voor dit glas.
 

M.Storm

  • #48
Hallo:

Ook ik heb problemen met koudeval om gek van te worden.
De kamer is 21 c maar je heb toch koude voeten.
Bij mij zijn ze te zuinig geweest met de vloerverwarming aan de pui is het koud.Na een hoop getouwtrek is er besloten om 2 radiatoren bij te plaatsen dit helpt als de termostaat aanslaat maar ons de kamer dan weer op temperatuur is komt de koudeval terug.
Als ik s'avonds een kaars laat branden dan gaat de vlam als een gek te keer door de koudeval.
De oorzaak van de koudeval is dat de verwarmde lucht opstijgt en deze bij contact met het glas van de glaspui afkoeld een de koude lucht naar beneden valt.


M.V.Gr

Martin Storm
 

Leotoy

  • #49
Het blijft een probleem, en het grootste probleem is, dat er geen oplossingen worden genoemd. Vele vragen over de constructie. Omdat het jaren geleden is geplaatst, kan ik me niet veel meer herinneren over hoe of wat.
En het rare blijft dat de mensen die de lichtstraten plaatsen hier maar weinig op reageren.
Zegt misschien genoeg, dat ze geen oplossing weten en toch willen blijven verkopen.
Ik ben bereid om toch wat geld voor neer te leggen, maar zie weinig ideeën die tot een oplossing behoren.
 

Erna123

  • #50
Ik heb hier eenzelfde probleem....en zelfde wanhoop.

Paar dingen:
1. voel met je hand eens onder de inbouwspotjes (als ze uit zijn)....hier kwam er bij winderig weer zoveel wind doorheen dat er bijna een aansteker mee uitgeblazen kon worden. Mijn aannemer gaf aan dat dit noodzakelijk was...eigen aan spotjes in een platdak...iets ivm dauwpunt en benodigde ventilatie. Waar maar ook bullshit natuurlijk.

2. Investeer in een onderzoek met een infrarood camera. Die laat precies zien waar de kou binnenkomt....en brengt bouwfouten aan het licht. Hier heel veel slechte aansluitingen bij kozijn/muur,kozijn/vloer en houten balken die op de binnenspouw lagen waarnaast koude lucht naar binnen kon. Lage temp verwarming vraagt echt een perfecte isolatie. Als er minimaal hr++ glas in zit en thermisch onderbroken profielen gebruikt zijn is je lichtstraat zelf niet per definitie de oorzaak van je probleem. De temeratuurcamera laat dat wellicht ook zien....
Koop tweedehands maar eens wat dikke isolatieplaten en zet die aan de buitenkant op je glas. Ik denk dat je probleem blijft....

3. Ik heb er een giga houtkachel bijgezet...die lost het probleem niet op! Je brand er weg, het wordt met gemak 25 graden binnen maar voelt nog steeds de kou over de vloer stromen en in je nek vallen. Zoek het dus niet in extra warmtebronnen. Ik heb ook een leverancier van electrisch glas hier gehad....die wilde zijn dure glaspanelen niet aan mij verkopen met de garantie dat het probleem daarmee opgelost was.

Heb het hier ook nog niet opgelost maar wel al veel lekken gedicht.
 

Leotoy

  • #51
@erna123
Welk bedrijf heb jij die warmte inspectie uit laten voeren.
Zijn de kosten daar hoog van?
Geven zij na inspectie ook een evt oplossing.
Nu het weer koud is, begint het weer onder de lichtstraat frisser te worden.
Misschien dat er iemand een goede oplossing weet, wat al zoveel keer gevraagd is.

Leo
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #52
We geven hier geen verwijzingen naar bedrijven en prijzen. Kan in dit geval per PB. Het soort bedrijf mag wel hier genoemd worden uiteraard.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #53
@Leotoy:
Ik vind dat je behoorlijk lange-tenerig en dwingend reageert!

En dat terwijl je (voor de derde keer) aan het topickapen bent + dingen vraagt die volgens de forumregels hier niet gewenst zijn. :?

Wanneer maak je nu eens gewoon een eigen topic aan, met beschrijving van je eigen situatie.

Dan is de kans op een gericht antwoord cq. oplossing ook groter.
 

Leotoy

  • #54
@kees,

Ik reageer normaal en ik ben er zelf ook mee begonnen met dit probleem.
Als je verder terug kijkt weet je er meer van.
Als de handige klussert duidelijker in zijn schrijven is, dan word het voor iedereen duidelijker.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #55
Je bent helemaal niet zelf begonnen, maar je hebt (destijds) ingebroken op het topic van Mars1972 en het op die manier geheel overgenomen.

Dat heet topickapen en is op Klusidee ongewenst.
 

Leotoy

  • #56
Het klopt dat ik daar op mee gegaan ben, maar gezien dat het dezelfde situatie betrof, was het voor mij geen reden om daar een nieuwe topic voor aan te maken.
Mijn gedachten hiermee was, samen hetzelfde probleem, hoe meer evt oplossingen er misschien komen.
Hoeveel andere mensen hebben er wel niet op gereageerd.

Maar ja, het probleem blijft nog steeds voor de meeste.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #57
Oke, daar komt hij......

Typ in op google....

"Warmtebeeld controle" , "warmtebeeld laten controleren" o.i.d. Zie daar, er komen bedrijven die dit uitvoeren naar voren.
Nagenoeg elk "grotere installatie bedrijf" in verwarming en ventilatie en isolatie kan deze warmte metingen uitvoeren. Zolang je het maar VRAAGT aan die bedrijven. (En betaald natuurlijk)

@Leotoy
Het lijkt mij logisch dat er geen simpele oplosiing komt op de vragen, omdat geen woning , en hiermee ook geen licht straat hetzelfde is.
 

Erna123

  • #58
@leotoy
Ik begrijp je "chagrijn" wel, het is lastig om als leek alle bouwkundige vragen te beantwoorden, en je wil geen vragen maar oplossingen, betaalbare...

Welnu, ik heb hier (na warmtecamera) zo ongeveer alles gedicht, opgelost en uitgeprobeerd wat binnen mijn bescheiden budget viel. Toch nog een koude nek.

Ga nu rigoreus ook de lichtstraat zelf uitsluiten door mijn lichtstraat van binnen dicht te zetten met op maat gesneden tempexplaten tegen het glas die ik tussen de houten stijlen klem met een bandje gesloten rugvulling (soort rond schuimrubber.
Blijft uitneembaar zonder schade en kost weinig. Als ik hiermee van mijn koudvalprobleem af ben weet ik dat investeringen in dure transparante voorzetoplossingen mijn probleem in ieder geval gaan oplossen en kan ik mijn speurtocht naar mogelijke andere oorzaken staken.
Dus letterlijk donkere dagen met kerst....maar hopelijk wel comfortabel...dan sparen en oplossen dmv nogmaals dubbel glas aan de binnenzijde wellicht. Wordt vervolgd.
 

Cris-99

  • #59
Ben wel heel benieuwd wat het resultaat van de tempex is. Ik heb dit vorig jaar ook eens geprobeerd, hielp wel wat maar nog steeds koudeval. Ondanks dat platen van tempex met infrarood wel gewoon 21 gragen aangeven. Als ik de houthaard aandoe is de koudeval wel weg maar soms twijfel ik toch nog om die lichtstraat eruit te laten slopen....heb de haard maar soms aan
 

Veronika

  • #60
Nog een gedachte die in me op kwam voor een winterse eenvoudige en niet te donkere oplossing:

Hang een doek onder de lichtstraat, liefst natuurlijk wit, wel dik maar niet zwaar (denk aan iets wolligs, of fleece, de stoffenwinkel helpt je verder) dat breder en langer is dan de lichtstraat. Enige dat je nodig hebt zijn inschroefbare ronde haken waar precies een dunne stok in past, een aantal dwars te plaatsen stokken, verdeeld over de lengte van de lichtstraat, en dus het doek dat breder en langer is dan je lichtstraat.

Haak 's winters de stokken in de haken en drapeer het doek hieroverheen met lichte bogen. Ik stel me zo voor dat dit wel zou moeten helpen en het ziet er ook niet slecht uit, lijkt mij (en kost bijna niks).
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
15
12
8
13
6
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu