Diepte verschil tegels

INRS

  • #1
Wij zijn 2 weken verhuisd, na een verbouwperiode.
Afgelopen weekend hebben we de keuken getegeld boven het aanrechtblad. Nu liepen we voor het zetten van de keuken zelf er al tegen aan dat de muur niet kaarsrecht is (zitten slagen in het stucwerk, is wel na het verwijderen van oude tegels gestuct maar door iemand die zegt dat hij het kan maar ondertussen dus niet zo heel goed) daardoor is er nu bij de onderste rij tegels een zichtbaar diepteverschil van een paar mm overdag zie je het niet maar als er savonds het licht van de afzuigkap op staat zie je door de schaduw het dus wel..
Mijn man is bang dat je het alleen maar beter gaat zien wanneer we de tegels gaan voegen, mijn vader zij daar in tegen weer dat het juist minder zichtbaar word na voegen..
Iemand ervaring hier mee?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je het met wit voegt wordt de 'fout' minder zichtbaar door het voegen.

Maar zichtbaar zal het blijven, mede tgv de lichtval van boven af. Die veroorzaakt de schaduwwerking waardoor het zo goed te zien is.

Je zou daarom kunnen overwegen de onderste rij (halve) tegels eraf te halen (ze zullen daarbij waarschijnlijk wel sneuvelen) en met net even meer lijm opnieuw te plakken. Zal toch wat mooier staan. Verwijderen vanaf de zijvoegen om beschadiging van de bovenliggende tegels te voorkomen.

En dat verwijderen gaat juist veel beter als er nog niet gevoegd is. :wink:
 

INRS

  • #3
Gaan het inderdaad wel wit voegen. Tegels zijn gebroken-wit.
Mijn man twijfelde om het er af te halen, en omdat mijn vader vanmorgen zei dat het minder zichtbaar word na het voegen begon ik nog meer te twijfelen wat er mee te doen.. Aangezien ik de gene ben die bijna altijd in de keuken staat moet ik er het meest tegen aan kijken..

Dankjewel voor je reactie, denk toch dat we nu serieus gaan overwegen de onderste tegels te verwijderen
 

Poster

  • #4
De onderste tegels verwijderen, en met een dikkere laag lijm de nieuwe zetten, en gelijk houden.
Ze staan op het werkblad, dus van een mogelijk zakken heeft u geen last.
 

INRS

  • #5
Ik ben nu toch zo shagrijnig! M'n man een uurtje geleden de tegels weggebikt die niet goed waren. Komt het stucwerk tot aan de betonnen muur plaatselijk compleet mee.. Hebben we een beetje op andere tegels zitten kloppen klink het stucwerk (wat dus vorige maand er nieuw op is gezet) over de bijna hele muur hol.. Is nu toch niet zo dat er opeens meer tegels spontaan van de muur kunnen komen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de stuclaag los zit kan het jaren zo blijven zitten maar het kan er ook af vallen na verloop van tijd, het beste is alle losse gedeeltes eraf te halen.
Met een beetje geluk blijven de tegels heel, de resten stuc en tegellijm kunt u er waarschijnlijk wel af krabben.
Ik zou ook een stevig gesprek voeren met de stucadoor en eisen dat hij de stuc opnieuw aan brengt.

Tussen blad en tegels moet eigenlijk een voeg open blijven die na het zetten gekit moet worden, dat maakt de aansluiting waterdicht wat voegmiddel niet doet.
 

INRS

  • #7
Jan, de gene die het gestuct heeft is onze zwager geweest. Hij heeft jaren in de renovatiebouw gezeten en zei dus dat hij goed kon stucen.. Niets bleek minder waar te zijn.
Hij kan niet opnieuw komen stucen en dat zou ik niet eens toestaan.. Mijn man heeft zelf de toilet gestuct en daar zit het er wel goed op (geen holle plekken)
Daarnaast heeft m'n zwager een maand terug een hartaanval gehad en mag hij niets meer in de bouw doen...
 

INRS

  • #8
De rest van de tegels zitten er wel op..
Dus er afhalen is eigenlijk niet echt meer een optie voor ons waren het dure tegels, en door alles wat we verbouwd hebben is er bijna geen ruimte meer voor fouten... Tenzij het er op een termijn van een paar jaar af gaat vallen.. Het is een huis uit de jaren 70 en toen we er in kwamen zaten de oude tegeltjes van toen de tijd er nog op ook met hol stucwerk dat heeft dus 40 jaar geplakt (dat weten we omdat de opa en oma van mijn man in deze buurt hebben gewoond)




Het stukje boven de gasplaat heeft manlief gisteren opnieuw gestuct
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
U kunt het risico van afvallen nemen, het valt er niet zomaar af, dat is een kwestie van jaren, zoals geschreven zou ik ze er af halen maar uw keuze kan ik mij voorstellen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Deze keer wel even voorstrijken ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu