Hangend/zwevend toilet kraakt

Mennootje

  • #1
Hoi allemaal,

ik ben nieuw op dit forum. Onlangs heb ik een huis gekocht, en ik heb een tegelzetter laten komen voor de tegels in de wc. Ziet er allemaal best mooi uit. Omdat er twee lagen tegels af gingen, heeft de man gipsplaten gebruikt om dezelfde dikte wand te behouden, anders zouden de tegels niet aansluiten op de vloer. Ik heb ook een hangend toilet. Hier zat maar een tegellaag, maar daar is ook een gips-plaat overheen gegaan. Het gevolg is dat deze wand ongeveer 1 cm naar voren is gekomen. Bij het monteren van de wc bleek al dat de aanvoer en afvoer langer gemaakt moeten worden (moet ik nog doen). Maar de pot kraakt als je erop gaat zitten. Er zit al zo'n isolatiemat van schuimrubber tussen.

Ik vraag me af of, door het verlengen van de aan en afvoer het kraken ook stopt? (m.a.w. vangt dit een deel van de kracht op als er iemand op gaat zitten)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er een laagje tegellijm achter de gipsplaten of zijn ze er "koud" op gezet.
Als de onderlaag niet glad was voor het plaatsen van de gipsplaat gaat die zich vormen naar eventuele oneffenheden, dit moet na verloop van tijd over gaan.
Zitten de schroeven van de pot goed aangedraaid ?

De afvoer en valpijp mogen niet belast worden.
 

Kanterz

  • #3
Alleen een gipsplaat is niet voldoende..
die wordt nu naar binnen gedrukt als je op de pot zit.
eigenlijk dien je dubbel te gipsen of plaat hout achterzetten.
kwestie van tijd voordat de voegen zullen scheuren en uiteindelijk de tegels waar de pot tegen drukt..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zoals je kunt lezen, is de gipsplaat over de bestaande tegels gegaan van het inbouwreservoir. :wink:
 

Mennootje

  • #5
Nee, de gipsplaat is met lijm (tegellijm) tegen een houten plaat bevestigd. Op deze houten plaat zaten eerst de tegels. De schroeven van de pot zijn goed aangedraaid

Edit: sorry, was niet helemaal duidelijk omschreven
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
:prima:
 

Mennootje

  • #7
Ik begrijp dus dat het kraken niet stopt door de aan en afvoer te vervangen want deze mogen (wat ik eigenlijk al verwachtte) de kracht niet opvangen. Maar ik denk dat mijn gipsplaat teveel naar achter kan worden gedrukt waardoor voegen en tegels kunnen breken. Zou het helpen om houten balkjes tussen de gipsplaat en de achterwand (hout geloof ik) te zetten, zodat de gipsplaat minder (of geen) bewegingsruimte naar achteren heeft? Dan kan de gipsplaat dus niet vervormen en blijven mijn tegels heel, toch?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Hoe zit de houten plaat achter de tegels bevestigd ?
 

Mennootje

  • #9
Die houten plaat zit aan de zijmuren en de vloer bevestigd. Ik heb het probleem inmiddels opgelost. Rondom de aan- en afvoer van de wc zaten de tegels slechts deels op de gipsplaat en deels in het luchtledige, waardoor die een beetje naar achteren konden worden gedrukt. Ik heb houten plaatjes tussen de houten plaat en de tegels gezet, die precies de juiste dikte hadden. Hierdoor kunnen de tegels niet naar achteren bewegen. Het toilet kraakt nu helemaal niet meer. Hopelijk hebben anderen (met een vergelijkbaar probleem) hier iets aan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu