Boiler springt aan zonder dat de verwarming aanstaat

Niic0leiine

  • #1
Beste klussers!

Ik heb van dit onderwerp geen kaas gegeten, maar ik maak me toch een beetje zorgen.
Het viel me al even op dat snachts de boiler aansloeg. Alsof er iemand warm water of de verwarming aan deed. Maar iedereen slaapt en de verwarming staat op 16graden.
Dit was net ook weer het geval.
Nu liep ik toch even naar beneden om te kijken. Nu zag ik op het display van de thermostaat dat er warm water werd getapt... maar alle kranen zijn dicht. En tot mijn schrik liep de meter ook. Maar toen ik dit 30sec in de gate hield was het ineens voorbij. Boiler uit, meter stond stil en ook het display van de thermostaat was weer leeg. Het heeft bij elkaar misschien 5minuten geduurd.

Heeft iemand een idee?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Welkemeter liep?de gasmeter?
Dat is vrij normaal, een cv ketel houd de tapwater temperatuur op ca 60 graden, koelt dat iet af dan verwarmt hij dat weer bij zodat je snel heet water hebt.
Dat geeft idd een tapwater symbooltje omdat de ketel brand voor de tapwatervoorziening.

<zet je de thermostaat op eco mode dan stopt het tussentijds opwarmen, geeft echter wel langere wachttijden voor WW gebruik.
 

Niic0leiine

  • #3
Wat was idd de gasmeter. Sorry ik heb me druk gemaakt om niets dus haha. We hebben het huis net en ben dit niet gewend :-|
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Wat voor ketel??
want bijna alle ketels met ww hebben een warmhoudfunctie
en gaan dus eens in de x tijd even branden om het
warmwatervooraad op temp te houden
 

Niic0leiine

  • #5
Ik heb werkelijk geen idee wat voor een ketel we hebben. Ik kan het ook niet goed nakijken omdat ze vorige bewoners het zo gemonteerd hebben dat het achter de wasmachine zit. Netjes weggewerkt met een bord. :-|
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Dan haal je dat bord weg en ga je kijken. Je zult er ook onderhoud aan uit moeten laten gaan voeren en dan moet de ketel ook bereikbaar zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu