Remeha , ratel (met video)

Ffw

  • #41
Als ik die (X3) 3WK stekker losmaak, welk risico heeft dat? zonder stekker in het stopcontact loop ik geen risico op schok, maar zo'n 3wk heeft een functie, ik wil geen risico lopen op nog defectere ketel :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #42
De functie van de drieweg is de waterstroom of naar de cv sturen of naar de platenwisselaar meer niet.

Er is geen enkel risico bij het losnemen van die stekker voor gevolgschade.
 

Ffw

  • #43
Dank je wel ! Ik heb de 3WK stekker ontkoppeld en het geluid is nu verdwenen.

Ik laat de CV vanavond aan staan zonder dat deze stekker ingeplugd is, morgen komt Eneco monteur langs om onderhoud te plegen, dan mag die stekker er weer in.
 

Ffw

  • #44
Ok hier een update van ongenoegen

eneco is langsgekomen .
Omdat ik geen "lid" ben probeerden ze me een onderhoudsabonnement aan te smeren a 120,- per jaar. Was daarmee het onderdeel vervangen ? Nee !

Ik zou namelijk voorafgaand aan het "abonnement" de voorrijkosten (45) het uurloon (104 p/u) en het onderdeel (60) moeten betalen.

Al met al een dikke 300 euro voor het vervangen van een driewegklep :shock: Ik heb de monteur daarom naar huis gestuurd en via warmteservice zelf het onderdeel besteld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #45
En dat voor een onderdeel dat in jouw ketel helemaal niets doet.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #46
Neemt niet weg dat ONDERHOUD aan een cv ketel wel moet gebeuren, eens per 2 jaar.
 

Houtstooktechnicus

  • #47
Screech, Thh, ben het met jullie beiden eens.

Voor een ketel met een aluminiumwisselaar vindt ik het zelfs wenselijk om voor aanvang van elk stookseizoen de WW, condensopvangbak en sifon goed te reinigen. Scheelt alles in rendement, en mogelijke andere rampjes zijn ook eerder in het zicht

Maar nieuwe onderdelen te laten kopen voor een functie die niet aan de orde is, dat werkt bewezen haaks om een gebruiker een prof in te laten schakelen.

Dat bewijst deze casus als geen andere.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #48
OH aan een ketel heeft helemaal niets te maken met een Aluminium wisselaar. Elke ketel behoort gewoon elke 2 jaar te worden onderhouden.
 

Ffw

  • #49
Nb. De ketel is door dezelfde Eneco in augustus 2014 voor het laatst onderhouden. Zoals te lezen was op hun eigen sticker. We zijn nu nog geen twee maanden na het onderhoud verder (voor een ketel die net iets meer dan 2 jaar oud is)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #50
Netjes is dat niet maar u bent geen contracthouder, vandaar dat u ook geen contractvoordeel hebt.

Vaak zijn lokale kleinere installateurs wel een stukje coulanter.
 

Grashopper

  • #51
Een uurtarief van 104 euro is ook niet mis....
Zou inderdaad de stekker er gewoon af laten. Doet toch niks. Warm water uit programmeren via parametermenu. Als je de actuator weg haalt zal de driewegklep op CV staan. Dan weet je zeker dat hij helemaal openstaat richting CV. Nu heb je kans dat hij halverwege staat doordat je de stekker er hebt afgehaald tijdens het voortdurend rondlopen van de driewegklep.
 

Ffw

  • #52
Laatste update :

keukengeiser is nu verwijderd en Ik heb de cv laten omleggen, waardoor de 3wegklep dus wel nodig is. Na aansluiting van sanitair op cv bleek de 3 wegklep goed te werken en kwam het geratel ook niet terug.

!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu