Spack bobbels en banen op plafond

Zolder isoleren

  • #1
Hallo,

Eind juli is in onze aangekochte woning (ca. 30 jaar oud) door een stucadoorsbedrijf een ondergrond (speciale verf) en spack aangebracht op de plafonds en muren van de begane grond en eerste verdieping. We zijn nu inmiddels een paar maanden verder maar de spack ziet er lelijk uit. Dit is iets wat me destijds nadat het is aangebracht niet is opgevallen.

Het probleem doet zich alleen voor op de plafonds. Her en der zijn soort banen zichtbaar waarbij ik het vermoeden heb dat ze de daaronder liggende verwarmingsleidingen volgen. Ook zijn op een paar plekken bobbels zichtbaar met lucht die ik in kan duwen waarbij de spack meebuigt. De plafonds zijn niet nat of vochtig. Zie onderstaande foto's.

Ik wil graag weten wat de oorzaak hiervan kan zijn en hoe ik dit eventueel kan (laten) oplossen.



 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het stucadoorbedrijf terug laten komen.
 

Zolder isoleren

  • #3
Ik heb al contact opgenomen en eind volgende week komt de stucadoor langs om naar het probleem te kijken. In het kader van een second opinion heb ik het probleem hier gepost.

Dank voor je reactie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Geen hechting van het spacwerk aan het beton. Als het geen vocht is, is wellicht vuil de oorzaak. De verwarmingsleidingen liggen net zoals de waterleidingen op de bovenzijde van het beton, en wel in de cementdekvloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu