Plafond ventilatie badkamer

Albertkoe

  • #1
Beste forummers,

ik wil graag plafondventilatie aanleggen in de badkamer. Nu heb ik vanuit de centrale doos in de badkamer een blauwe/bruine/geelgroene kabel gelegd, die verbonden is met de enige lichtschakelaar.
Aan het uiteinde van de kabel heb ik een kroonsteen geplaatst.
Nu heb ik op diezelfde kroonsteen zowel een nieuwe kabel voor de spiegelverlichting als een kabel voor de plafond ventilator geplaatst.

De centrale verlichting en de spiegelverlichting blijven werken, in tegenstelling tot de ventilator. Die werkt totaal niet meer na drie keer aan te zijn geweest.

Hoe kan dit en wat is er aan de hand?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Mogelijk zit er een vocht sensor in de ventilator? Dan gaat die ventilator alleen draaien als het vochtig genoeg is (dus poedelen maar).
Anders een losse draad, of ventilator defect.
 

Albertkoe

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie Screech.
De ventilator is niet voorzien van een vochtsensor. De badkamer bevindt zich in verbouw-stadium, dus er is geen vocht aanwezig aangezien er dus niet gedoucht wordt..

Ik heb de ventilator gedemonteerd, alle draden nagelopen, maar geen onregelmatigheden geconstateerd. Aangezien ik ook vermoed dat de ventilator stuk is, heb ik de ventilator voorzien van een normale 220 v stekker en getest. Helaas, geen respons.

Kan het zijn dat ik mijn ventilator heb ''opgeblazen'' of iets dergelijks?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Wat de reden is van het defect kan ik u niet vertellen. Het lijkt mij sterk dat je de ventilator hebt opgeblazen als hij gewoon aan de spanning heeft gehangen.
 

Albertkoe

  • #5
Dat leek mij dus ook sterk, maar een andere verklaring kan ik niet bedenken. De ventilator heeft het namelijk wel gedaan, tijdens twee testmomenten voordat ik de hele handel definitief in het plafond bevestigde.

Zou het te maken kunnen hebben met het feit dat ik de kabel voor stroomaanvoer te veel overbelast heb?

Ik heb namelijk de L en de N van de spiegelverlichting bijgesloten op de L en N van de stroomaanvoer. De twee L-en en twee N-en zitten dus samen in hetzelfde aansluitpunt in de kroonsteen.

De L en de N van de ventilator zitten aan de andere kant van de kroonsteen.

Voor de duidelijkheid, de verdeling van de kroonsteen is vier draadjes aan de ene kant, twee draadjes aan de andere kant..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het aansluitsnoer is toevallig niet naar binnen gedrukt waardoor de schoepen tegen het snoer lopen ?
 

Albertkoe

  • #7
Helaas is dat ook niet het geval Jan.
Ik heb de ventilator zelfs al gedemonteerd, en aangesloten op een stekker. Vervolgens aan de stroom gehangen, maar de ventilator slaat niet meer aan.
Wat kan dat toch zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dan zal hij defect zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu