Waterslag in de waterleiding?

Yankee81

  • #1
Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik heb echt twee linkerhanden en ben nogal snel bezorgd!

Ik heb in de douche een nieuwe mengkraan gemonteerd. Hij werkt uitstekend maar als ik nu de kraan open draai en snel dicht draai, hoor ik een zachte tik. Zeker niet, zoals op internet wel lees bij een uitleg van "waterslag", het geluid van een knuppel op een leiding.
Als ik voorzichtig gedoseerd dicht draai, hoor ik niets. Ook sputtert de koude kraan soms, net als wanneer je de hoofdkraan hebt afgesloten en je de boel weer openzet - maar dan wel minder en niet altijd. Ik heb al eens een check gedaan voor lekkage door het waterverbruik 's avonds op te schrijven en te vergelijken met 's ochtends.

Heeft iemand een idee of dit nu loodgieterwaardig is of ik eerder neurotisch ben? Het ding is dat net een loodgieter is langsgeweest omdat de thermostaatkraan een heel licht resonerend geluid maakt, wat volgens hem niet problematisch is en vrijwel verdwijnt als ik de warmteregelaar op de geiser op maximaal zet.

Ik ben echter vergeten hem te vragen naar het geluid bij het dichtdraaien van de kraan en heb weinig zin opnieuw 70 euro voorrijdkosten en uurloon te betalen...

Dank voor wie ook wat weet!
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
De waterslag kan totaal geen kwaad. Je wordt er alleen een beetje neurotisch van :lol: .
De waterslag komt doordat de kraan idd te snel afsluit voor de stroming van het water. OF de waterstroming die door de kraan loopt is groter dan de kraan officieel aan kan. Door het abrupt afstoppen van de stroming, krijg je die tik of tak of tok.

Het sputteren is mij onbekend, maar is ook niet direct mijn vak gebied.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als het een kraan met keramische schijven is vereist het enige gewenning, zo'n schijf sluit snel af, langzaam dichtdraaien went snel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu