Trap dichten en schuifdeur plaatsen

Edezwaan

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag die betrekking heeft op het dicht maken van een trap en het plaatsen van een schuifdeur.

Zoals jullie kunnen zien in de bijlage heb ik een open trap van de beneden verdieping tot aan zolder. Het open karakter is mooi maar er zit een behoorlijke tocht in waar wij als familie last van hebben. Nu wil ik graag advies inwinnen.

Mijn eigen idee is om uit het midden stuk van de trap het traphekje te verwijderen en een muurtje te plaatsen (tot aan de schuine oploop van de trap naar boven). Daarna wil ik voor de trap naar beneden een schuifdeur plaatsen. Via buren hoor ik dat het merk *** kant-en-klare schuifdeursystem heeft die voldoen aan het nieuwe bouwbesluit.

Kunnen jullie mij adviseren:
1. Hoe ik het midden stuk van de trap kan dichten
2. Ervaringen delen met schuifdeursystemen of alternatieven.


Merk verwijderd. We doen niet aan productbeoordelingen - mod
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
1) plaat multiplex op maat maken, 2-zijdig gronden + zijde van de trap aflakken. Hek op overloop verwijderen, net als het hardboard/mdf wat er nu zit.

Bij de vakhandel kun je bouwpakketten voor in de wand schuivende deuren kopen. Wellicht is deze ook verdiepingshoog te verkrijgen (dat voorkomt het stoten van het hoofd, maar een deurhoogte van 230 cm zal ook wel voldoen). Door dit frame aan de voorzijde verder af te werken met gipskarton of gipsvezelplaat kun je een mooie strakke wand krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu