Perilex aansluiting verleggen dmv lasdoos?

DenKa

  • #1
Hallo,

Ivm een nieuwe keuken wil ik de Perilex aansluiting van de kookplaat verleggen.

Aangezien ik niet zelf in de groepenkast wil werken wil ik de huidige Perilex inbouwdoos gebruiken om een laspunt te maken en vervolgens de draden verder trekken naar de nieuwe locatie.

Mijn vraag is of het verstandig is om dit te doen?
Mag je überhaupt een laspunt maken voor een Perilex aansluiting of zijn er andere (zwaarwegende) redenen te bedenken om dit niet te doen?

Alvast bedankt.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Ik zie geen problemen. Je moet wel zorgen dat de lasdoos bereikbaar blijft, nadat de keukenkaste geplaatst zijn.
 

DenKa

  • #3
Bedankt.

Ik vroeg het me af omdat in een ander forum iemand stelde dat een perilex aansluiting niet verlengd mocht worden. Al gaf diegene zelf aan niet helemaal zeker te zijn.

Ik zat zelf te denken dat een mogelijke reden voor het niet toestaan van lassen had kunnen zijn dat het grotere vermogen van deze aansluiting tot meer warmte ontwikkeling en dus brandgevaar zou kunnen leiden.

Overigens: Wat houdt 'bereikbaar' precies in? Moet je er echt altijd fysiek bijkunnen (Er zou dan dus een gat achterin het keuken kastje gemaakt moeten worden) of betekent het 'slechts' dat een inbouwdoos niet achter een stuclaag mag verdwijnen? (In dat geval staat er een keukenkastje voor de inbouwdoos en kun je er niet bij zonder het kastje weg te halen. Wat neerkomt op de keuken slopen.)
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Ben niet echt specialist in regelgeving. Een vrijstaande keukenkast zal zeker geen probleem zijn. Maar als er links en rechts kasten aan vast zitten en daarop een werkblad dat afgekit is tegen de muur, dan denk ik dat dat niet aan de eisen voldoet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een gat in de achterwand van het kastje maken en daar een passend stuk plaat netjes tegenaan schroeven, valt niet op als je het niet weet en je kunt er altijd bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu