Deel je garage / werkbank

Bumme

  • #1
Hallo Iedereen,

Ik zou graag eens wat ideen opdoen voor de indeling van de garage en werkbank.
Misschien is het een leuk idee dat iedereen een foto van zijn/haar garage toevoegt.

Alvast bedankt.
 

Boortorenbouwer

  • #2
Foto's verwijderd uit bescherming van je spullen.
Zie hieronder.

Moderator Frank
 

Henk E

  • #3
Als je een beetje handig bent kom je er zo achter waar iemand woont en met dit soort foto's waar je nu om vraagt laat je kwaadwillenden mooi zien wat er te halen valt, nee dank je dus.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ideeen opdoen kan je via internet toch al? Als je een specifieke klusvraag hebt, kunnen we je wel helpen.

Wat betreft de indeling: meet en teken de ruimte en maak een lijst wat er allemaal in moet staan (incl. werkruimte) en wat voor klussen er gaan gebeuren.
 

Bumme

  • #5
Ja zo had ik het nog niet bekeken.
Ik heb al veel ideen opgedaan via het internet maar dacht hier nog meer ideen op te kunnen doen.

Zal nog even verder kijken op het internet.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Stel je bankschroef zo op dat je grote lengtes kan klemmen.
Dus de spanbekken evenwijdig aan de korte muur geeft vroeg of laat een beperking.
eens kom je thuis met een lengte van meer dan 3 meter waar je een klein stukje van moet klemmen. zorg nu dat het dan in de bankschroef past.
Ja kan ook een constructie maken dat de bankschroef een kwartslag kan draaien. Is wel minder stabiel.
succes
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Henk E schreef:
Als je een beetje handig bent kom je er zo achter waar iemand woont en met dit soort foto's waar je nu om vraagt laat je kwaadwillenden mooi zien wat er te halen valt, nee dank je dus.
Om die reden de foto's maar weer verwijderd.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik doe (zoals sommigen hier wel weten) een en ander aan moderatorwerk op een ander (Duits) forum. Daar komt het zeer regelmatig voor dat men fotos plaatst die genomen zijn met een moderne camera (of een gsm) met GPS.

De GPS gegevens staan dan in de foto (EXIF Data heet dat). Met één klik zit ik dan in google earth of google maps en zie op een paar meter nauwkeurig waar het gefotografeerde object zich bevindt, dus een plattegrond met straatnaam en evt. zelfs huisnummer erbij. Krijg in google earth ook nog eens een mooi satellietplaatje van het betreffende huis te zien. En het is niet zo dat alleen ik die gegevens kan zien: iedereen die de foto downloadt kan die gegevens mbv het juiste programma bekijken. De meeste fotobrowsers (ik gebruik Faststone image viewer) hebben die mogelijkheid tegenwoordig.

Er bestaan programma's om die EXIF Data eruit te halen, dat doe ik dus standaard op die website als ik daar wat tegenkom. De EXIF Data bevatten overigens veel meer dan alleen GPS, bijv merk van het fototoestel en opnamegegevens (bijv. sluitertijd) maar die zijn in verhouding minder riskant.

Ik denk dat de meesten die foto's op het internet plaatsen geen idee hebben dat dit mogelijk is en rustig fotos van hun dure spullen op een of ander forum, twitter of facebook zetten. Ook bij het plaatsen op een (openbare) server (directupload, tinypic, photobucket etc) zit de informatie erbij indien zo gefotografeerd. :?

Overigens heb ik wel eens hier op Klusidee een foto bekeken: mijn indruk is dat de plaatsingsroutine van Klusidee de EXIF Data verwijdert. Of dat alleen gebeurt bij verkleinen of altijd weet ik niet.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #9
Die EXIF data is ook heel simpel op de betreffende smartphone uit te zetten. Dan hoef je het er ook achteraf niet uit te filteren.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Dat zal ook vast wel, maar dan moet je je wel bewust zijn dat die gegevens erin komen als je dat niet doet. En dat is nou juist het punt: de meeste mensen hebben daar geen idee van..

Dat is eigenlijk maar goed ook, want de gegevens in foto's kunnen soms tot verassende resultaten leiden als het gaat om opsporing van verzamelaars van bepaalde soorten foto's... :wink:
 

DubbleEagle

  • #11
Ergens wist ik dat er data werd opgeslaan in foto's, maar dat er zo veel werd opgeslaan, tot zelfs exacte locatie en richting waarin de foto werd genomen... Even online die Exif data bekeken voor een foto van mezelf, en ga direct die optie afzetten in mijn smartphone...

Thanks fo the tip!!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #12
Dat bedoelde ik dus... :denk:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #13
Vinden jullie dit niet erg ver gaan?
Dan moet je gewoon binnen blijven en zeker geen internet en telefoon gaan gebruiken.
Maak mekaar niet gek.
Als,ze je willen volgen, of opzoeken, doet een foto die je op internet plaatst er niet toe. Met de huidige middelen weten ze toch al alles van je, want die boormachine op je werkbank, is misschien wel gepind in de winkel? Nou word de administratie van de bank gekraakt, hebben ze ook al je adres.
Maak elkaar niet aan het schijten, en leef gewoon :cool:

Groeten b
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #14
Je adres verkrijgen via een (beschermde) bankomgeving of via een IP-adres is toch wel wat anders dan een adres uit een fotootje halen. :?

Daarbij komt: een ieder moet voor zich weten of ie zoiets wel of niet wil doen, maar het is wel handig te weten dat (zonder maatregelen) die informatie in de foto's blijft zitten.

Maar goed, zet jij maar rustig al je gegevens op het internet inclusief wat er te halen valt en wanneer je op vakantie bent. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu