Kelder isolatie

RobPl

  • #1
We hebben 3 jaar geleden een drive-in woning gekocht welke volledig onder-keldert is. Naast de woning is tevens een oprit naar een extra kleine garage. Deze oprit is ook onder-keldert en was zo lek als een vergiet. Uiteindelijk opgelost door een carport over de gehele oprit te plaatsen. De kelder heeft een open trap naar de verwarmde garage onder de woning waar tevens verwarmingsketel hangt. Verder hangen er 2 radiatoren.
Op de hoek aan de straatkant - oprit buurman is nog een 'lichte' lekkage welke opgelost moet worden, maar alleen problemen geeft bij langdurige regenval.
Voor zover ik heb kunnen achterhalen heeft de kelder geen isolatie waardoor ik waarschijnlijk veel warmte verlies. Wel zijn er verschillende ventilatie kokers naar buiten. Tevens bevindt zich aan de straatkant alle aansluitingen (gas/water etc)+afvoer van water.

Wat is de beste methode om te isoleren? Zelf dacht ik aan PIR platen, 60mm met ALU, en deze tegen de keldermuren lijmen en naderhand afwerken met gipsplaten o.d.. Na zoeken begin ik echter steeds meer te twijfelen ivm dampdicht - open, etc.

Bij voorbaat dank.
Rob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu