Afvoer bad kan niet in de vloer?

Ratje10

  • #1
Komt het vaker bij nieuwbouw dat als je extra een bad wilt laten plaatsen door de aannemer in de badkamer dat hiervoor alleen de vloer van de douchehoek 10 cm verhoogd moet worden, omdat er geen gleuf o.i.d. gemaakt kan worden voor de afvoer van het bad?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
In een vroeg stadium (dus bij het ontwerp) kan er nog heel veel veranderd worden, tijdens de bouw kan dit bijna niet meer.

In het geval van afvoeren in de verdiepingsvloer moet ver van de voren de plaats van de buizen in de dragende vloer bepaald worden. Immers moeten de het wapeningsstaal dat in het beton zit verplaatst en wellicht verdikt uitgevoerd worden.

De vloeren worden ver van te voren besteld, gemaakt en op afroep opgeslagen. Zodat er tijdens de bouw geen vertraging is.

De afvoer van minimaal 50 mm dik kun je achteraf wel aanbrengen, maar als dit bovenop de bestaande vloer moet, dan zit je met het benodigde afschot en afwerklaag bovenop de buis idd al snel aan 10 cm.
 

Ratje10

  • #3
Bedankt voor de reactie, het is me weer wat duidelijker, hoewel er nog niet gebouwd wordt denk ik dat wel gekozen wordt voor de goedkoopste en gemakkelijkste oplossing voor de aannemer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu