Elektrische vloerverwarming i.c.m huis automatisering

Chello

  • #1
Op dit moment ben ik bezig mijn badkamer te verbouwen. Omdat ik niet van koude tenen hou zit ik te denken aan elektrisch vloerverwarming. Enkel om de koud uit te tegels te halen. Ik wil dit gaan koppelen aan mijn huis automatisering zodat hij niet aan gaat als ik niet thuis ben. Mijn idee is om een relais unit tussen de plus van de thermostaat en de mat zelf te plaatsen. Op het moment dat de thermostaat wil verwarmen en ik ben niet thuis dan staat het relais open waardoor er niets gebeurt.

Volgens mij moet dit wel werken. Of denk ik nu te simpel? Elektrische vloerverwarming is duur in verbruik. Maar als ik het op deze manier doe dan gaat het volgens mij wel meevallen. Het hoeft ook niet heel warm te worden. Als de tegels maar niet koud zijn. Als ik het via mijn CV doe dan is het veel werk in aanleg en heb ik er minder controle over vanuit mijn domotica.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ook cv en zone systemen kan je prima met domotica regelen.

Als jij de uitgang van je thermostaat blokkeert of vrijgeeft zou dat moeten werken tenzij de thermostaat een bewakingsfunctie heeft die in storing gaat als de temperatuur van de vloer niet oploopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu