Remeha Calenta doet niets meer

Niet_Uw_Huisschilder

  • #1
Sinds vandaag doet mijn Remeha Calenta helemaal niets meer. Het is al eens eerder gebeurd, en toen was er een glaszekeringetje doorgebrand. Dus ik heb gelijk de zekering gecontroleerd: die was doorgebrand. Dus zekeringetje vervangen, stekker er weer ingestoken en aangezet. En toen gebeurde er niets. Stoppenkast nagelopen, maar geen stop eruit, en de ingebouwde LED lampjes van de ketel werken wel gewoon. Voor de zekerheid toch maar even een lampje aangesloten op het stopcontact van de ketel maar deze brand gewoon.

Daarna heb ik de stekker eruit gehaald voor 15/20 minuten en opnieuw in het stopcontact gedaan en de ketel aangezet. Weer hetzelfde, de verlichting in de ketel gaat wel branden, maar verder gebeurt er niets. Ook geen foutmelding op het LCD schermpje.

Wat me wel opvalt is dat er een laagje water staat op de bodem van de ketel. Maar ik weet niet of dit normaal is of niet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Water buiten het leidingwerk van de ketel is nooit goed, er is dus iets lek.

Hoe is de waterdruk?

wat staat er op de lcd?
 

Niet_Uw_Huisschilder

  • #3
Er staat niets op de LCD, ook niet zodra ik hem aanzet. Waterdruk heb ik toevallig eergisteren nog gecontroleerd, en toen was het nog goed met een druk die hoger was dan 1 bar (ik weet de precieze druk niet meer, ik denk 1,8 maar dat kan ik ook fout hebben)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dan ben ik bang dat je door een lekkage ergens een beste sluiting hebt gehad waardoor de print is overleden.

Brainwave, de eerste serie had problemen met de aan/uit knop.De knop ver indrukken en dan vastzetten met een paperclip oid lost het tijdelijk op.
 

Niet_Uw_Huisschilder

  • #5
Dit schijnt een bekend probleem te zijn van deze ketel, er is hier al een terugroepactie voor, volgens de monteur die ik had gebeld en is langs geweest. Na het eea. vervangen te hebben werkt de ketel weer.

Voor wat betreft de brainwave: volgens mij had mijn ketel daar geen last van, aangezien de aan/uit knop gewoon in de 'aan' stand bleef staan als je hem had ingedrukt.

In ieder geval bedankt voor de reacties! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu