Boiler alleen voor badkamer advies

Scuby

  • #1
Hallo

Ik loer al af en toe op dit forum en heb veel nuttige informatie gevonden. Ik wil nu graag om advies vragen.

Ik woon op de begane grond van een herenhuis. We hebben ruime 'kruipruimte'. zo'n 140cm gemiddeld genomen.

Nu heb ik in de aanbouw, van een raar kamertje, een badkamer gemaakt. Er stond al een ouderwets aanrecht, dus tja wat doe je met zo'n ruimte? Tenminste gemaakt, de vloer afvoer is er, het bad is er, de infrarood sauna staat ;), nu de toevoeren van warm en koud water nog.

Even tussendoor, dit is een huurhuis dus gas aanleggen oid gaat niet gebeuren, wel zitten we hier de komende jaren en dus is een beetje tijd en geld investeren wel prima voor het woongennot. Alles gebeurt in overleg met de huisbaas uiteraard.

Koud water is er al, dus hoofdkraan dicht, kraan aan en leeg laten lopen, koperen leiding overmidden, en van 1 drie maken: 1 voor de orginele kraan, 1 koud naar het bad, 1 om de boiler te voeden voor warm water. Nu volgt de vraag:

Ik heb geen gas dichtbij, ik ga dus een electrische boiler gebruiken. Heb ik voor een anderhalf persoons bad aan een 80 liter boiler voldoende? Kan ik de boiler in de 'kruipruimte' monteren aan de wand? Het is geen natte ruimte, gewoon een beetje muf, niet damp oid. Maakt het uit dat de boiler dan eigenlij zo goed als onder het bad komt?

Optie 2: Zou ik ook gewoon een plintverwarmer kunnen gebruiken of iets van een doorstroom water verwarmer? Of moet ik dan een uur op een vol bad wachten?

Ik denk dat ik het al uitgepluist heb maar zoek even bevestiging/advies.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn lange en incoherent verhaal!

grjts
 

Xr8

  • #2
Waar de boiler komt maakt niet veel uit. Zorg dat de opstellingruimte aan de vereiste voorschriften voldoet. 80 liter is wel voldoende om het bad een keer te vullen. Je mengt nogal wat koud bij. Temperatuur van de boiler zo hoog mogelijk verhoogt je capaciteit. Opwarmtijd afhankelijk van het boilervermogeb. Doorstroom toestel heeft hoge aansluitwaarde kan in nederland meestaln niet zomaar op de elektrische installatie worden aangesloten.

Succes,
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Er van uitgaande dat de beschikbare hoogte in de kruipruimte beperkt is, moet je er ook rekening mee houden dat veel boilers niet geschikt zijn voor horizontale montage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu