Bijkeukenvloer opnieuw tegelen.

Sxnder

Specialist Elektra
  • #1


Zoals je op de foto kunt zien is ons tegelvloertje in de bijkeuken aan een opknapbeurt toe. De afmeting is ca 165x235cm. In de lengte stond voorheen een scheidingswandje met links daarvan een douche incl. douche putje. In het voormalige douche gedeelte (100x165cm) liggen de tegels ca 20-25mm lager. Kan dit met egaline vlak gemaakt worden waarna ik het geheel opnieuw kan betegelen? Het doucheputje zou ik graag behouden. Hoe los ik dat op? Extra hoogte voor tegels over de oude tegels is geen probleem. Ik zou ook graag een verdiepte ruimte voor een uitloopmat willen. Is daar een mooie oplossing voor? Ondergrond is, voor zover mij bekend, een ongeïsoleerd beton vloertje op zand.

Graag jullie opmerkingen en tips hoe hier weer een mooi vloertje van te maken. (NB Ik heb niet veel ervaring met tegelen)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het hoogte verschil kun je met een egaline doen, maar dat is een dure aangelegenheid, gezien de oppervlakte en dikte van het geheel.

Als het 2 cm is, kun je het ook uitvlakken met een cement dekvloertje.
Dan wel eerst de vloer insmeren met een tegel poederlijm, en dan meteen daarop het zand cement mensel aanbrengen en afrijen gelijk met de andere vloer.

Zorg dat de oude vloertegels ook eerst goed ontvet zijn.

de verdiepte ruimte voor de mat kun je maken, door dat gedeelte niet opnieuw te tegelen, en dan rondom de sparing van de mat, tegel profielen aan te brengen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Bedankt voor de tip van de cement dekvloer. Ik dacht dat de laagdikte daar wellicht te weinig voor zou zijn. Heb je misschien ook nog een tip voor het douche putje? Deze bevindt zich onder de wasmachine. Het zou mooi zijn als ik die op het huidige niveau kan handhaven.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe bedoel je dat je die wilt behouden? Hij komt een stuk dieper te liggen dus dat wordt nooit mooi. Je kan eens googlen op 'renovatieput'. Alternatief is uithakken , verlengstukje er op en nieuwe put er in lijmen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Interessant product voor deze toepassing. Bedankt voor de tip. Deze zou dus in de cementdekvloer aangebracht kunnen worden, neem ik aan? Putje wordt verder weining gebruikt. Het is meer voor eventuele ongelukjes met de wasmachine.
Nog een vraagje; Moet de cementdekvloer nog worden voorbehandeld alvorens erop te kunnen tegelen en dezelfde vraag voor het deel waar direct op de tegels wordt getegeld?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Je hoeft geen primer meer te gebruiken.
Gebruik een goede lijm.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Bedankt, ik kan aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu