Extra groepen in keuken - Heb ik voldoende totaal 3 groepen?

Mhuppertz

  • #1
Ik ga binnenkort een nieuwe keuken plaatsen. In de bestaande keuken zijn nu totaal drie groepen. Twee groepen worden gebruikt voor elektrisch koken. Zelf ga ik koken op inductie, dus kan ik deze twee groepen voor gebruiken. Verder komt er een vaatwasser, wasmachine, oven, koelkast met vriezer en een magnetron bij.
Heb ik voldoende aan totaal drie groepen of moet ik een of meer groepen aanleggen?
Wat zijn de kosten hiervan? Inclusief plaatsen extra groep of groepen en leidingewerk naar keuken? Er is een moderne meterkast met twee aardlekschakelaars en totaal 6 groepen. Er is plek voor extra groepen. Aan de andere kant van de muur waar de meterkast zit, is de keuken.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Reken maar op een aparte groep voor de vaatwasser, één voor de wasmachine, één voor de oven en twee (gecombineerd) voor elektrisch koken. Verder horen er twee groepen voor algemeen gebruik aanwezig te zijn in de keuken. Een uitbreiding met drie groepen dus. Komt het totaal op 9. Aangezien er maar 4 groepen op één aardlekschakelaar mogen, heb je daar ook nog één extra van nodig. Prijsopgave kunnen en mogen we hier niet geven. Even bij een paar installateurs informeren dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu