Borrel geluiden in huis (mysterie; wie helpt?)

Gast2015

  • #1
Goedendag, ik heb een mysterie, ik hoop dat iemand kan helpen...

:arrow: WAT: Ik hoor al een aantal maanden af en toe borrel geluiden in de muur. Het klinkt dan klinkt alsof er een aantal grote luchtbellen omhoog gaan door het water heen.

:arrow: WANNEER: De borrels komen af en toe spontaan (paar keer per uur), eerst dacht ik dat het alleen tijdens regenval was, maar nu ook gewoon als het droog is. Ze treden ook op als ik zelf geen water gebruik. Er zijn geen problemen met de afvoer.

:arrow: WAAR: Ik hoor ze alleen beneden in de woonkamer. Ik woon in een goed geïsoleerd huis (gebouwd rond 2000). Mijn vriendin hoort de bubbels overigens ook.

:arrow: GEPROBEERD: De CV installatie is recent nog ontlucht en bijgevuld. Ik dacht eerst dat het misschien aan het riool lag, deze heb ik laten inspecteren, was wel bijna verzakt, heb ik voor de zekerheid laten maken; maar dit heeft het probleem helaas niet verholpen.

:arrow: OPVALLEND: Nergens zijn er lekkage plekken; de buren hebben naar eigen zeggen ook geen problemen met de afvoer, wel zeggen zij dat ze hun boven verdieping minder waterdruk hebben.

Wie o wie heeft nog ideeën? Zou het nog iets ergs kunnen zijn, of moet ik het maar gewoon accepteren? BVB dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk eens of het optreedt na het gebruik van warm water.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Schroevendraaier met het handvat aan je oor dukken en de steel op een buis van de CV. Als een buis niet goed op afschot ligt kan er lucht in blijven hangen en een borrelend geluid veroorzaken.
 

Gast2015

  • #4
Het komt ook overdag, als ik helemaal geen water (dus ook geen warm water) heb gebruikt.
Schroevendraaier met het handvat aan je oor dukken en de steel op een buis van de CV. Als een buis niet goed op afschot ligt kan er lucht in blijven hangen en een borrelend geluid veroorzaken.
Dit snap ik niet helemaal, zou je dan daarme borrels beter moeten kunnen horen? En welke buis van de CV bedoel je precies?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Zit in de ketel een boiler,misschien de temparatuur tegen kookpunt aan loopt.

is er iets maanden geleden iets vervangen.

Heb je wel op de goede manier gevuld en ontlucht vaak doen de mensen dit verkeerd waardoor lucht bellen in de installatie mee circuleren.

Je zegt je hoort iets in de muur zit achter die muur koker waar leidingen lopen.

liggen cv leidingen in zicht of weg gewerkt.

Dit bedoeld Wgb
 

Gast2015

  • #6
:idea: Ik vond het toch wel zo netjes om de ontknoping met jullie te delen: de buren hebben een aantal weken geleden gigantische waterleiding-lekkage. Dit is waarschijnlijk toch de verklaring van de borrelgeluiden die ik hoorde...

Nog bedankt voor het meedenken! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu