Cv-leiding uit collector aftakken mogelijk?

Wlh

  • #1
Beste medeklussers,

ik heb een zolderberging die grensde aan mijn appartement erbij gekocht en ben deze ruimte nu bewoonbaar aan het maken. Er zal dus ook CV moeten worden aangesloten.

De leiding uit onze ketel wordt nu via een collector (als ik me niet vergis heet dat ding zo) verspreid naar de bestaande woonruimten / groepen.

Nu vraag ik me af of ik één leiding die uit de collector komt met een T-stuk kan aftakken en die doorgeleiden naar twee nieuwe radiatoren voor de nieuwe ruimtes. Ik heb geprobeerd mijn idee schematisch weer te geven in bijgevoegde tekening.

Vraag is dus: kan dat? Of zou er een collector moeten worden aangeschaft met meer 'groepen'?

Bij voorbaat dank voor jullie hulp!
 

Bernhard

  • #2
Beter om het zo aan te sluiten.
. mvgr bernhard
 

Wlh

  • #3
Hoi Bernhard,

bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik snap dat het beter is het zo te doen zoals je voorstelt. Maar ik weet niet zeker of dat bij mijn installatie mogelijk is. Ik heb een foto bijgevoegd.

Wat zou het nadeel zijn van mijn oplossing? Is deze niet mogelijk, of alleen minder wenselijk?

Nogmaals dank voor je / jullie hulp.

 

Bernhard

  • #4
Op jouw manier wordt de leidingweerstand van de nieuwe radiatoren erg groot. De waterdoorstroming wordt dan klein. Dat geeft ook een probleem met de andere andere radiatoren. Je krijgt ook een hoger gasverbruik. Je moet niet een aansluiting op de verdeler gebruiken. Je moet voor de verdeler een aftakking maken. Als je de leidingen naar elke nieuwe radiator voor de verdeler aansluit gaat het wel goed.mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu