Eenzijdig afwerken isolatie

Parallax

  • #1
Op zolder heb ik een hsb tussenwand geplaatst. Deze is geïsoleerd met steenwol.

Nu ben ik bezig om de wand te vooorzien van een in de wand schuivende deur. Deze schuift tussen twee dunnere wandjes, die ik ook met steenwol wil isoleren.

Omwille van de dikte van die muurtjes zou ik ze aan de binnenzijde zo dun maar ook zo luchtdicht mogelijk af willen werken.

Wat zijn hiervoor de mogelijkheden? Heb al gedacht aan folie, maar kan ik dan volstaan met simpele folie of is een dampopen/dampremmende noodzakelijk?

Andere optie is 3mm MDF of multiplex.

Advies of andere oplossingen zijn welkom!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De temperatuur en de luchtvochtigheid is ongeveer gelijk in die twee ruimtes?
 

Parallax

  • #3
Dank voor je reactie. De tussenwand splitst een zolder in tweeën. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn daar redelijk stabiel. De woning is 9 jaar oud, dus richting buitenzijde ook goed geïsoleerd. Verder is het ook niet zo dat een kant meer zon krijgt dan de andere.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wordt een van de twee kamers verwarmd? Warmte gaat van warm naar koud. Maatregelen zou je moeten nemen als het in een kamer warm 20 en de andere kamer koud rond 5 graden zou kunnen worden. Bij een modern huis zal dat niet gauw gebeuren.
 

Parallax

  • #5
In beide kamers komt een radiator. De ene zit er al en is voor de hele zolder. De nieuwe kamer krijgt een eigen radiator.

In de praktijk verwacht ik niet dat we ze gaan gebruiken. De afgelopen 3 jaar is de radiator daar nog nooit aangeweest. De zolder heeft een vrij constante temperatuur en ook in de winter wordt het er nooit kouder dan (inschatting) een graad of 17/18.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu