Raar probleem. Mengkraan keuken kaduuk?

Bembi

  • #1
Dag,

in mijn keuken heb ik een gek probleem dat ik hieronder beschrijf. Ik doe dat wat uitgebreid, zodat meelezers mogelijk kunnen zien hoe het probleem is ontstaan.

Vandaag wilde ik een oude close in boiler vervangen. Voordat ik deze verving, sloot ik 'm nog één keer aan om te zien of hij echt van binnenuit water lekte (ik koppelde 'm al eerder af omdat hij lekte, maar kwam er niet aan toe de klus af te maken): de koud-waterinlaat op de koude pijp en de warm-wateruitlaat op de kraan. Kan niet missen en ik weet 100% zeker dat ik dit goed heb gedaan. Koppelingen vast, koud-waterinlaat van het overdrukventiel openzetten, stroom erop.

De boiler gaat nu aan het werk en warmt op. Er lekt warmte weg via de aanvoer en afvoerslang die beiden op de boiler zitten. Als ik de warm-waterkraan open zet gebeurt er echter niets (toen de boiler nog goed was, kwam er dan koud water uit de kraan), bij koud open ook gebeurt er echter ook niets. Alleen wat gedruppel. Is er soms een vacuüm ontstaan??

Ik koppel de boiler af, want deze blijkt definitief kaduuk. De boiler is nu weg en de situatie is weer zoals het was voordat ik de boiler aansloot. Behalve...

Op dit moment werkt de mengkraan nog steeds niet: er komt koud water uit de warmwatertoevoerslang onder het aanrecht als ik de mengkraan open zet op half warm half koud. Heel warm en heel koud sluiten de waterstroom af. Voordat ik vandaag met de close in boiler ging prutsen, werkte alles prima en de stand van zaken buiten de kraan is gelijk aan hoe het voor mijn gepruts was.

Rara wat is hier gebeurd? En belangrijker: hoe herstel ik dit? Er moet iets in de mengkraan gewijzigd zijn, maar wat??

Groet, topti
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats even een foto van je situatie kunnen we mee kijken!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu