Lekkende doorvoer kelder

Sleepinghero

  • #1
Goedemiddag,

Zoals de titel al aangeeft lekt de doorvoer in de kelder waardoor de muur onder deze doorvoer vochtig is. Ik heb een 3tal bedrijven naar dit probleem laten kijken en die adviseren mij allemaal inspuiten met VT gel. Ze boren dan boven en onder de doorvoer een gat in de muur waar ze dan de VT gel inspuiten. Nu is mijn vraag is dit echt de juiste methode want ik heb nog nooit van deze vt gel gehoord. Moet dit probleem niet aan de buitenzijde verholpen worden?

Alvast bedankt voor jullie tips en ervaringen!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

Sleepinghero

  • #3
Bedankt, maar dit atikel kende ik al. Ik hoop dat iemand ervaring heeft met deze techniek en me kan vertellen of dit daadwerkelijk helpt. Op internet lees ik verschillende tegenstrijdige artikelen hierover, de een vindt het niks de ander juist weer wel.
 

Ralph

  • #4
Die gel is eigenlijk voor beton, bakstenen zijn poreuzer en kunnen gruwelijk veel van die gel aan met de kans dat het alle kanten op gaat tijdens het injecteren onder hoge druk en dat daar waar het lekt nog steeds lekt.

Daarnaast moet de waterdruk er eerst af wil je dit een goed resultaat geven.

Beter graaf je de buitenkant open en leg je een klokpompje er in zodat het kan drogen. Daarna maak je het schoon en smeer je het lekker in met dickbeschichtung (zoek op google.de).

Daarna is het zeker water dicht.
 

Sleepinghero

  • #5
Bedankt voor deze tip Ralph,

Denk dat ik dit eens ga proberen, heb het eens opgezocht en ziet er opzich wel degelijk uit. Maar is hierbij 1 laag voldoende of hoe vaak moet ik dit herhalen?
 

Ralph

  • #6
Het moet stofvrij en droog zijn, daarna 1 normale laag er op smeren. Je vloet tijdens het werken er mee wel aan of het dik genoeg is of niet, er zitten korreltjes bij in dat je niet te dun kan smeren namelijk.

Gebruik de 1 komponent van dat spul.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu