Verlaagd plafond over oud gipsplafond

MRP

  • #1
Ik heb een klein halletje op de bovenverdieping waar een systeemplafond in zat, aangezien de plek waar ooit een lichtkoepel zat vervangen is met een nieuwe moet hier een nieuw plafond in, en wil ik een gipsplafond maken. Onder het oude systeemplafond blijkt een nog ouder gipsplafond te zitten, de leidingen lopen daar overheen (in het zicht dus). Nu vraag ik me af hoe ik het regelwerk het beste kan hangen. Ik wil het plafond op dezelfde hoogte als het oude systeemplafond maken, anders moet ik ook de zijmuren opnieuw stucen en de leidingen wegwerken. Zie foto's.


Zelf dacht ik aan

balken op bestaand gipsplafond, dan daarop rachels, daarop gipsplaten

- hoe bevestig ik het beste de balken op het bestaande gipsplafond? De balken moeten iets van 7 cm hoog zijn om op de zelfde hoogte als het oude plafond uit te komen. Bevestig ik ze op de naden van de oude gipsplaten met van die metalen hoekjes? Of hele lange schroeven en de balken voorboren?

Of

latten op bestaand gipsplafond, daarop staanders dit ziet er niet stabiel uit, of is het dat wel?


Of

Een advies van jullie waar ik nog niet aan heb gedacht ;)

Foto's:

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het beste is om het oude gipsplafond eruit te halen. Dat scheelt in het gewicht, en maakt het eenvoudiger om het nieuwe plafond goed aan de balklaag te bevestigen.

Waar zit de isolatielaag van het dak? wellicht kun je deze dan ook beter aan laten sluiten op het daklicht.
 

MRP

  • #3
Dus een nieuw regelwerk bovenop het bestaande regelwerk van het oude plafond bedoel je?
 

MRP

  • #4
Nu ziet het er zo uit, ik denk nu toch aan nieuw gips op het bestaande regelwerk, en dan de gele leidingen en de zijmuren bijwerken waar nodig (waar nu nog de rand van het oude systeemplafond te zien is), lijkt me mooier en ook minder werk dan een nieuw verlaagd regelwerk maken, of zie ik iets over het hoofd?

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ik zou kiezen voor een verlaagd regelwerk. Dan is de aansluiting op de wanden netter. Daar zit je tijdwinst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu