Riool aansluiting kelder voorkomen waterschade

Robertwess

  • #1
Hallo allemaal,

Ik kijk regelmatig al op het forum voor goede tips, maar op mijn vraag kon ik niet zo goed een antwoord vinden daarom stel ik hem nu zelf. Alvast bedankt voor jullie reacties!

Huidige situatie:
Door hevige hoosbuien kan de hoofdriolering bij ons in de wijk niet altijd al het water aan. Nu was het afgelopen week zo extreem dat het vuil rioolwater via de afvoer van de wasmachine terug de kelder instroomde. Ik weet dat het niet verstandig is een wasmachine in de kelder te plaatsen maar dat is op dit moment de enige beschikbare plek.
Er loopt een rioolbuis pvc 110 mm onder door de kelder. Zoals jullie in de bijgevoegde afbeelding kunnen zien is hier van alles op aangesloten (hemelwaterafvoer, keuken, badkamer en de wasmachine).
Nu ontstond er dus afgelopen maandag teveel druk op de leiding. En er was een weg retour via de wasmachine. Nu wil ik hier een oplossing voor zoeken. Ik heb er denk ik een, maar zou graag jullie mening hierover willen hebben of dit ook voldoende is.

Allereerst wil ik de huidige aansluiting van de wasmachine weghalen. (dit is zo’n kap die verlijmd is over de rioolbuis waar een gat in is gemaakt. Op deze plek wil ik een terugslagklep 110 mm zetten om te voorkomen dat er water vanuit het hoofdriool terug stroomt. Nu is een gevolg daarvan dat de afvoer van het hemelwater ook geblokkeerd wordt bij hevige regenval, hier wil ik dan buiten een overloop monteren zo laag mogelijk aan de grond, dat zodra er druk ontstaat in de leiding deze open gaat en het water mijn tuin in stroomt. Bijv. een bladschijder. De woning ligt ongeveer 10 cm hoger dan het terras en de tuin loopt af. Gaat dit tot dusver?

Wasmachine aansluiting.
Mijn wasmachine aansluiting wil ik iets verder terug zetten en daar een y-stuk opzetten110-40-110- daar zet ik dan een pvcbuis op van 40 mm deze laat ik dan naar de wasmachine gaan. Moet ik hier ook nog een keerklep in aansluiten?

Samengevat.
Is mijn denkwijze goed om het probleem op te lossen?
En moet er een keerklep 40mm in de afvoerbuis van de wasmachine?

Alvast bedankt!:D
Robert


 

Robertwess

  • #2
Niemand, die een antwoord op bovenstaande vragen heeft?
 

Henk E

  • #3
Ik denk dat jou plan wel aardig goed zit, maar twijfel wel of een extra klep voor de wasmachine nog wel nodig is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu