WCD plaatsen in Meterkast

Elektravraagje

  • #1
In de huidige huurwoning (net betrokken), had de vorige bewoner het modem voor internet in de meterkast. Echter na het ontvangen van de sleutel, is er geen WCD te bekennen in de meterkast.

Hiertoe de andere aansluitingen in huis geprobeerd, maar de aansluiting in de meterkast heeft logischerwijs het beste signaal. Op het moment ligt er dan ook een verlengkabel vanuit de gang om het modem en de signaal versterker van stroom te voorzien.

Na wat zoeken op internet lees ik dat het mogelijk is een WCD te maken en dat deze parallel op een van de groepen aangesloten mag worden. Wanneer de groep geen dubbele aansluiting bevat kan je dit doen met een aftakblokje. Het gaat hier om een WCD naast de groepenkast (opbouw).

Hierdoor heb ik een aantal vragen
  • Klopt dit? Zo ja, hoe moet ik de kabels laten lopen?
  • Mogen deze los naar de zijkant van de groepenkast (uiteraard netjes weggewerkt zoals de rest van de kabels) of moet deze in een (flexible) buis zitten?
  • Mag je daarna flexibele buis gebruiken tot de opbouw WCD of moet dit normale buis zijn?
  • Moet de gebruikte draad een harde kern hebben (2,5mm) of mag dit een stuk flexibele draad zijn? (uit bijvoorbeeld een VMVL kabel)
  • Mag het een dubbele WCD zijn? (modem en signaalversterker)

Onderstaand foto's van de groepenkast.


 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Je kunt het best een stuk YMVK of XMVK kabel gebruiken. Wel vastzetten met zadels. Vaste of flexibele buis met losse draden mag uiteraard ook, maar is minder makkelijk. Soepele draad is uit den boze. Dubbele WCD mag.
 

Ronaldjes

  • #3
Wij gebruiken altijd onderstaande, is een lasdoos met in de deksel een dubbelwcd. Deze zijn er van verschillende merken o.a Attema en Abb Dus deze kun je in een leiding zetten die van je meterkast naar de woning in schiet. Zie afbeelding

Schroef de bedrading van een willekeurige (algemene)groep los, dus liever niet van droger, wasmachine of vaatwasser.

Trek de buis uit de meterkast en kort deze in op de juiste lengte, let op dat je de aders niet te kort afknipt. Schroef de lasdoos in de meterkast en sluit boven de afgaande, en onder de inkomende buis met bijbehorende draden weer aan. (zag een lusje in de meterkast zitten, dus ga er vanuit dat deze lang genoeg is.) Zet als laatste de groep weer aan!

Het maakt niet uit wat je maakt, maar zorg dat een wcd NOOIT direct op hout gemonteerd wordt. Maar altijd op een onderplaat die voor elk merk of type wcd te verkrijgen is.
Ik doe dit regelmatig en met een kwartiertje ben al je al een heel eind klaar!




 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu