Hoe werkt een emmerputje?

NostraPaulus

  • #1
Hallo, ik zit mijn verstand te vergapen aan het emmerputje in de bestrating achter mijn huis. Ook al is hij geheel origineel "sloeg" soms het putje dicht bij zware regen. ( de pijp onder het huis zat nog niet vol, als ik het emmertje eruit trok liep het door). Nu dacht ik, het emmertje sluit de pijp naar beneden af, dus met een ingreep gezorgd dat het emmertje iets hoger staat, gegarandeerd doorgang, en nog slaat de put dicht bij hevige regen. Nog steeds doorgang als ik het emmertje optil. (Daarna niet meer, maar toen stond heel de wijk blank)Moet dit emmertje in ruststand de pijp naar beneden afsluiten of niet? Tevens heb ik het idee dat de hele put een beetje scheef in de grond staat, invloed? Groet Paul
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
 

NostraPaulus

  • #3
Zo ziet het er uit, maar de vraag blijft bestaan.
Behoort het emmertje in rust, (geen regen, emmertje en stankafsluiter is vol met water) de pijp naar beneden af te sluiten, fysiek, dat hij er echt op rust...??
 

Kacheltje

  • #4
Er hoort een opening te zijn.
het water sluit het af maar tussen de bodem van het putje en de rand van de emmer hoort wel een spleet te zijn om de doorstroom van het water te bevorderen.
 

NostraPaulus

  • #5
Dank voor de reactie, ik ga het nog eens bekijken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Die emmertjes hebben toch van die grote kartels/kantelen aan de onderkant zodat de er doorlaat is en toch kan dragen.
 

NostraPaulus

  • #7
Klopt, maar bij mij leek hij af te sluiten op de pijp naar beneden
.ik heb op die drie karteltjes, waar hij op staat, kleine voetjes gemaakt zodat ik zeker ben van doorgang.maar zoals ik schreef, nog steeds een 'dichtslaan" tijdens een zware bui. Ik zeg het nogmaals, het riool is dan nog niet vol, als ik het emmertje optil stroomt Het door. Ik heb een ander topic hier over een standpijp die dicht is, misschien ligt daar de oorzaak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Als het heel hard regent wordt er een scherm van water gevormd waar geen lucht meer door kan ontsnappen, de afvoerpijp komt onder druk van lucht te staan en daardoor loopt het putje niet meer.
Hier is weinig aan te doen of er moet een stukje uit de emmer worden gehaald aan de onderkant tussen de uitsteeksels waar de emmer op rust, een centimeter moet al iets helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu