Gemeenteriool 50 cm lager, inspectieput

Verhoefp

  • #1
Gemetselde inspectieput riool is kapot en deze wil ik vervangen door t-stuk of pvc inspectieput. Probleem is dat ingang van de put vanuit woning ongeveer 50 cm hoger ligt dan gemeente riool. Hoe dit op te lossen?
Als ik met bochten ga werken dan lopen deze te stijl naar beneden denk ik.
Kan ik kant van gemeente bijvoorbeeld met 45 graden eerst stuk ophogen en dan kant uit woning eerst met 45 graden verlagen en dan t stuk zetten? Of flexibele buis ivm druk aarde?
 

Xr8

  • #2
Kan met 45 graden bochten. Een keer een verval maken kan geen kwaad. Je kunt een flexibele huisaansluiting pakken, of als de grond zakt en je ruimte hebt een polderstuk.

Succes.
 

Thieuke

  • #3
Die putten liggen dicht tegen de perceelsgrens en worden ook gebruikt om jouw riool in voorkomende gevallen te ontstoppen. Wélke oplossing je ook kiest, de "ontstopper" (een bedrijf) moet er met zijn spullen (zo'n hogedruk ontstoppingsslang) goed bij kunnen. Zo'n put biedt daarvoor wel voldoende ruimte.
 

Verhoefp

  • #4
Opgelost, gewoon 125mm t-stuk gezet en bovenkant 10cm tot onder het looppad opgehoogd. Ze kunnen er nu zo bij om eea te inspecteren of door te spuiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu