Whirlpool Indiana 1400 problemen

Robbertos

  • #1
Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik heb een Whirlpool Indiana 1400 wasmachine. Deze geeft tijden een wasbeurt aan dat de pomp schoon gemaakt dient te worden. Goed de eerste keer heb ik al het water er uit laten lopen door het filter rechts onder open te schroeven. Er zat niks in het filter en de pompt kon ik met de hand draaien. Daarna alles weer dicht gemaakt en water in de trommel gedaan. Toen de machine op afpompen gezet en het water wordt netjes afgepompt. Daarna weer een was aangezet en weer stopte deze halverwege en het lampje van pomp schoonmaken Brande rood. De machine uitgezet en gerest maar afpompen deed hij niet meer. Hij begint er niet eens aan het blijft volledig stil. Dus de wasmachine weer leeg laten lopen door het filter. Ik heb hem net helemaal open gehad. Afvoerslang is niet verstopt en de slang vanuit de trommel naar de pomp ook niet. Als ik er water in giet loopt het er gelijk uit dus geen verstopping. Ik heb de pomp getest en die begint ook te draaien. Dus die lijkt mij toch goed? Of kan hij toch stuk zijn? Ik heb net alles weer in elkaar gezet en de machine getest. Water in het spoelbakje gegoten en de machine op afpompen gezet. Dat werkt en het water wordt netjes afgepompt. Hoe kan het dan toch zo zijn dat hij tijdens een programma 40 graden bonte was stopt en die melding geeft? Is de electronica in de war? Ik heb hem op dit moment aanstaan op snelle was zonder was in de trommel en ik hoor hem net halverwege afpompen. Dus dat werkt wel.

Heel verhaal maar heeft iemand enig idee waarom mijn wasmachine dit doet?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer of er speling op de as van de pomp zit, als dat het geval is dan de pomp vernieuwen.
 

Robbertos

  • #3
Oké dank je wel. Ik ga er naar kijken mocht hij er nu weer mee stoppen. Hij heeft net 2 keer een snelle was succesvol voltooid. Wel zonder was in de trommel. Ik heb er nu was in zitten en weer op snelle was staan. Ik hoor alleen nu wel een soort schrapend/snerpend geluid als de trommel draait. Loopt deze aan? Hoe zou dat kunnen komen? Zonder was hoor ik dat niet. Alvast bedankt voor de reactie!
 

Robbertos

  • #4
Net een snelle was met wasgoed succesvol gedraaid. Daarna een kookwas aangezet en normaal begint hij met afpompen. Dus hoorde ik niks. Dus weer uitgezet en op afpompen gezet. Deed niks. Tot ik in de hoek waar de pomp zit een schop gaf. Toen ging hij pompen. Dus de pomp loopt af en toe vast. Pomp vervangen lijkt mijn de beste optie toch? Waar bestel ik deze het goedkoopst?
 

Robbertos

  • #6
De pomp is besteld zodat dat probleem verholpen kan worden. Vandaag nog wel een was kunnen draaien maar dat snerpende geluid blijft. Ik heb er een video van gemaakt. Kan iemand mij vertellen waar dit geluid vandaan komt? Is het een lager of iets anders? Alvast bedankt!


Video:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Lijkt op kapotte trommellagers.
Kijk eerst of de kuip uit elkaar te halen is in het midden, sommige kuipen zijn gelast, die zijn niet uit elkaar te halen, een nieuwe is behoorlijk aan de prijs.
U zult dan de afweging moeten maken of reparatie lonend is.
 

Robbertos

  • #8
Oke bedankt! Ik zal er naar kijken zodra ik de nieuwe pomp ga plaatsen. Ik hoop dat de trommel uit elkaar te halen is. Ik denk het wel want ik kan trommellagers bestellen op Internet voor mijn type. Wordt vervolgd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu