Luiken voor de ramen maken - watervast multiplex

L.Kingma

  • #1
Geachte forumleden,
ik wil luiken voor de ramen maken van 120 x 95cm welke buiten worden geplaatst.
Mijn idee is om deze luiken van watervast multiplex te maken en er dan groeven in te frezen. De kopse kanten worden dan waarschijnlijk door een aluminium profieltje afgesloten. Is dit uitvoerbaar of af te raden? Ik bedoel het gebruik van multiplex?
 

L.Kingma

  • #2
Niemand een opmerking?
 

Nachtwacht

  • #3
Natuurlijk is het uitvoerbaar. Ik zou het echter niet op die manier doen.

Als je gaat frezen in multiplex dan denk ik niet dat je een mooie gladde afwerking gaat krijgen. Al je groeven moet je dus gaan bewerken. Gaat er als je dat niet doet uitzien zoals de kopse kanten.

Aluminium profiel om het af te sluiten zie ik ook niet zo zitten... als je over een paar jaar weer wil verven dan moet je ze of demonteren of er heel mooi langs verven. Zou ik ook niet zien zitten.

Je reden van watervast multiplex zal zijn dat het een lange duurzaamheid heeft ? Als je hout gewoon netjes onderhoud zou dat ook geen probleem moeten zijn. Tenzij je natuurlijk het multiplex helemaal niet wil schilderen...

Hoe dan ook, ik zou het niet zo doen omdat ik het niet mooi zou vinden. Je zal er je redenen voor hebben om het op die manier te doen, naar mijn idee is het geen probleem om het op die manier te doen.

succes
 

L.Kingma

  • #4
Dank je Nachtwacht.
Ik zal er nog eens goed over nadenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu