Verlichting keukenwerkblad met touch

Petra.77

  • #1
In onze keuken hangen drie driehoekspots. Met 1 van deze spots kan je ze alle 3 aan en uitzetten door touch. Hietmee kan je ook dimmen

Helaas hebben de lampen een eigen wil. Vooral als het warm weer is gaan ze vanzelf aan en gaan ze ook pulsen. Dus harder en zachter branden. Hoe verhelp ik dit of kan ik ook de hoofdlamp verwisselen voor lamp met vaste aan en uit schakelaar. Dus zonder touch?

Of moet ik ze dan alle 3 vervangen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Valt weinig (met zekerheid) van te zeggen zonder de opbouw van het geheel te kennen.

Zelf heb ik zoiets een keer bij de hand gehad. De touch-schakeling was hierbij verwerkt in een (elektronisch) 12 V transformator (trafo) dat onder één van de lamp'voeten' (bij het plafond) verwerkt zat. Die trafo was gewoon niet in orde en veroorzaakte het probleem.

Vanwege de ronde vorm was het erg lastig een vervangend (passend) trafo te vinden. Uiteindelijk heb ik bij een bekende electronicaonderdelen webshop een passend (gewoon, niet touch) trafo gevonden. Ik heb even nagekeken: dat trafo is nog steeds leverbaar. Of het de juiste is voor jouw situatie is echter zo niet te zeggen.

Misschien eerst wat meer gegevens van de situatie vermelden? Foto's? Kijk eens of er inderdaad een trafo in een van de lampvoeten verwerkt is. Wat zijn dan de afmetingen en capaciteit van het huidige trafo? Dan kan ik je eventueel via privébericht (PB) doorgeven welk trafo ik waar besteld had.

Of indien dat trafo niet bruikbaar is, gericht zoeken naar een vervangend trafo. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu