Hete pennen stekker

Ronaldsmeets

  • #1
In een dubbele inbouw wcd is mij opgevallen dat bij een ingestoken stekker de pinnen heet worden. Het apparaat van de stekker is uitgeschakeld. In de contacten van de wcd wordt door gelast. Ervoor zit een dubbele inbouw wcd waar een vaatwasser op zit. De pinnen worden warm als de vaatwasser is ingeschakeld. De pinnen van de stekker van de vaatwasser worden niet heet. Betreffende wcd opties nagekeken totaal geen sporen van verbranding of verkoling. Gaat om een BJ wcd met insteek contacten. Zitten goed ingestoken zie onder in contact het koper.vreemde situatie, is dit normaal?
 

Atmoz

  • #2
Korte reactie op je vraag: nee dit is niet normaal, maar daar schiet je niet veel mee op.
Als ik het goed begrijp wordt in de contactdoos waarvan de ingestoken pennen heet worden doorgelast naar een wcd tbv de vaatwasser. Als die pennen heet worden kan dit duiden op slecht contact in de aansluitklemmen. Potentieel brandgevaar!
Verder moet een vaatwasser normaal gesproken een eigen wandcontactdoos hebben, aangesloten op een eigen groep.
 

Ronaldsmeets

  • #3
Atmos, dat dacht ik ook in eerste instantie, maar alles ziet netjes uit in de betreffende wcd. Kan natuurlijk toch dat er een slecht doorlas contact is, maar heb dit nog nooit meegemaakt bij een BJ wcd (is normaal goed spul). Zal hem volgende week eens loshalen en bekijken. Bedankt voor je relatie.
 

Ronaldsmeets

  • #4
Probleem opgelost.Een gestripte fase was een beetje krom in het doorlas contact gestoken. Zat er wel diep genoeg in! Misschien was de klemdruk ook niet honderd procent. Fase opnieuw aan gestript en nieuwe wcd gemonteerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu