Badkamer, inbouw spots

Spunkie

  • #1
Hoeveel inbouwspots heb ik nodig voor mijn badkamer?
Ik ben ook aan het twijfelen tussen LED en halogeen.

De badkamer is 2,10 x 2,97 mtr en 2,35 mtr hoog.


De vloer en de wand rechts bij de deur en bad ombouw is grijs van kleur.



Alle andere wanden, ook binnenkant douche zijn mat wit.

Er zit ook een spiegel met led-verlichting.


Wie heeft tips, ook voor de verdeling?
Alvast bedankt!
 

Robbin

  • #2
Ik heb op mijn badkamer van ongeveer gelijke afmetingen (alleen is de hoogte hier 260 cm i.p.v. 235 en heb ik er een hoek in zitten) 3 LED spots van 5W hangen. Deze geven ruim voldoende licht en door de brede stralingshoek (120° volgens de website van de leverancier) heb ik geen bundels maar netjes breed stralende spots.

Een exact aantal heb ik niet voor je, maar als ik e.e.a. dus baseer op mijn eigen badkamer dan zou je met 4 spots van 5W wel uit moeten komen.

2 boven het bad, 1 in je douchecel en 1 tussen de deur en je badkamermeubel een idee?

Dan v.w.b. LED of halogeen. Ik zou lekker voor LED kiezen. Die dingen worden niet warm, gaan veel langer mee en verbruiken een fractie van de stroom die halogeenspots verbruiken. True, de initiële aanschaf is duurder en de besparing in stroom zal - vooral op een badkamer waarschijnlijk wel even duren - maar is het in mijn ogen wel waard.

Bovendien zijn LED spots tegenwoordig ook prima dimbaar als je dat zou willen en, niet onbelangrijk, in mooi warm wit licht verkrijgbaar, dus ik zou het wel weten :)

N.b.: De link naar de spots die ik heb (waarvan ik 100% durf te zeggen dat ze mooi licht geven) kan ik wel via een PM sturen als je wilt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu