Spouwmuur met supafil witte wol doorboren

Jan Koop

  • #1
Wil een gat door de buitenmuur boren tbv electriciteit. De spouw is gevuld met supafil witte wol. Geeft dat geen problemen met deze isolatie?
En hoe kun je het gemakkelijkste boren? Van buiten naar binnen?

Wil een buitenlamp monteren. Kun je het aansluitsnoer van de lamp zo door de muur voeren of moet je het gat groter maken zodat er eerst een pvc buis in kan? Nadat het snoer er doorheen is getrokken, moet je het gat later dicht kitten?
 

Densch

  • #2
Ik weet zo even niet wat "supafil witte wol" voor een product is maar het lijkt mijn wel dat je daar gewoon door heen kunt.

Tja het boren. Het is in ieder geval een feit dat je aan de andere zijde van waar je boort een flinke beschadiging krijgt aan de muur. Het zij binnen of buiten. Tenzij je zo netjes kunt uitmeten datje van twee kanten naar elkaar toe kunt boren.
Ik zou wel gebruik maken van een buisje, tenzij je grondkabel gebruikt :wink: .
Het afkitten is zeker aan te bevelen. ZO kan er geen water langs de kabel of buis op naar binnen lekken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Boor met een lange dunne boor van 6 of 8 mm door de muren, het laatste stukje het klopboren uitzetten en niet te hard drukken, op de boor een merkteken maken met een stukje plakband om te zien wanneer u bijna door de muren heen bent.
Is het harde steen dan een spaanplaatje van 18 mm dik tegen de muur houden om beschadiging zoveel mogelijk te voorkomen, sowieso wel handig bij elk soort steen.
Daarna van beide kanten af het gat zo vergroten dat er een elektra buis doorheen kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu