AGPO Domina F24e vlamstoringsindicatie

Joy McKay

  • #1
Ik ben in het bezit van een 11 jaar CV / combi [gesloten] verwarmingsketel Agpo Domina Ferroli F24E. Afgelopen maanden heb ik een vlamstoringsindicatie, vreemde is dat apparaat totaal geen enkele storing aangeeft.

Na een paar minuten branden schakelt de brander uit om dadelijk (binnen de seconde) weer terug aan te gaan. Vanaf dan blijft zich dat sneller en continu herhalen: een kleine 10 seconden branden, uitvallen en onmiddellijk weer branden voor een kleine 10 seconden, weer uitvallen, onmiddellijk weer aan voor een paar seconden ... Vlam gaat erg tekeer dan.

Telkens wanneer de brander uitvalt, gaat ook het lampje "Brander in werking" uit en omgekeerd gaat telkens weer dat lampje dadelijk opnieuw branden waarbij tegelijk de brander zelf dus ook weer opnieuw gaat branden.

schoongemaakt stofzuiger etc. maar??

Het is nu zelfs zo dat ik 1 volle week geen warm water, of cv had [gelukkig voor mooie weer, alleen lastig met douchen etc].

Mijn zwager is loodgieter maar begrijpt er nu geheel niets meer van. Eerst was het dat we dachten draden los en met speciale pasta vastgezet. Nu als de kap en omhulsel eraf is springt hij aan, zuurstof dus denken we, tijdje aangekeken. Gisteren sprong hij ineens out of the blues aan, paar uur normaal en vanmorgen geheel niets. We horen de ventilator draaien en lampjes CV en kraanwater aan maar geen vlam geheel niets. Wie heeft ideeën???
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Vervang je ontstekings en je ionisatie elektrode maar
Deze buigen krom bij verwarmen. Koelen meteen af en dan start het weer
 

Joy McKay

  • #3
Dank je wel voor je reactie :-)

Dat zou super zijn als dat de oplossing blijkt te zijn :D

De verwarmingsketel zit voor diens zuurstoftoevoer/afvoer etc. doormiddel van een koker-element in de muur, een apart kanaal welke weer uitkomt in mijn schoorsteen, aangesloten.

Als eventueel iets in dat kanaal blokkeert kan dat dan qua zuurstof toevoer problemen opleveren, waardoor installatie dus zuurstof tekort krijgt?

Schoorstenen straat pas geleden door VVE schoongemaakt echter mij overgeslagen omdat ik geen gaskachels meer had en gesloten systeem?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Hebben jullie dan wel allemaal aparte kanalen?
 

Joy McKay

  • #5
Eerlijk gezegd weet ik niet hoe de constructie qua kanalen in elkaar zit,mijn zwager vroeg me of ik wist of bovenburen iets verbouwd hadden qua kanalen? Ik wist dat niet. Bedrijf schoorsteenvegers gaven alleen aan dat mijn rookkanaal niet nodig was schoon te maken sorry echt een leek hierin! Ik ga gewoon alle mogelijkheden na om oorzaken weg te strepen ;-)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Vervang die pennen eerst maar eens
 

Joy McKay

  • #7
Zal ik absoluut doen iig nogmaals bedankt voor het advies.

Groetjes Joy
 

Joy McKay

  • #8
Ontstekings en ionisatie elektrode vervangen

Brand in begin stuk beter echter op moment buis die lucht aanvoert weer terugbevestig in apparaat en muur gaat direct vlam uit. Gat in muur waar toevoerleiding loopt ook groter gemaakt door steen weg te beitelen

Bovenraam open en buis niet meer terug muur in om verlopig meer zuurstof toevoer te krijgen

Op dit moment is de situatie, soms doet hij het en vaak doet hij geheel niets. bij Zondagochtend hele ochtend niets en maar koud water kost zee aan water wat er voor niets wegloopt dan alleen maar om te proberen of ketel [vlam] aanslaat. Ik kom middag thuis en verwarming is warm? ineens hele middag aanslaan van vlam dus warm water?? gisterochtend geheel niets en heel even sloeg hij aan middag maar verder geen vlam of aanslaan tot vanmorgen toe.

Welke verwarmingsketel zou een goede vervanging zijn qua ook aansluiting leidingen voor de de AGPO Domina F24e? ik wordt hier geheel moedeloos van :(
 

Freekcv

  • #9
Ik zou toch maar eens naar de kanalen kijken!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Nu kom je met andere klachten er bij.
In de ventilator zit een venturi.
Vermoedelijk is die kapot. Of je ventilator zit vol met rotzooi
 

Joy McKay

  • #11
Kanalen daar zit ik al achteraan
thanks :-)

Okay ventilatie dat vermoeden had mijn zwager dus ook!
We gaan daar dus ook mee aan de gang

Maar even voor de praktische zijde

Stel het blijft een verhaal van de ene keer is het dit en de andere keer is het dat qua onderdeel.

Qua Verwarmingsketel type wat zou van een ander merk, afmeting en vermogen een goede vervangings Optie zijn?
misschien moet ik er gewoon aan geloven dus fijn een optie te hebben.

Het is nu zomertijd prima weertje, maar het moet gewoon zo zijn dat als je in je eigen huis 'Nu'of op elk moment warm water wilt dan zou dat moeten kunnen. Nu blijft het een mmmmm zal ik straks of morgen of over uur warm water hebben. Ik heb het niet over dat je met je tasje met spulletjes bij iedereen moet aankloppen om te kunnen douchen pure armoede :cry:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #12
Nu zijn het nog goedkope onderdelen. Ik zou dit nog proberen anders de knoop doorhakken en kijken voor wat nieuws. IIG niet meer hetzelfde wat je nu hebt!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu