Vorstvrije buitenkraan spuit via aftap tijdens opendraaien

Artmans

  • #1
Ik zit met het volgende probleem: Van de week heb ik bij de praxis een vorstvrije buitenkraan gehaald. Gisteren alles netjes geinstalleerd, de binnen en buitenbuis ingekort volgens het boekje (zelfde lengte eraf) en het water kon er weer op. De kraan sluit goed af als ik hem dicht draai maar zodra ik hem open draai begint hij bij de eerste 5 slagen gigantisch te spuiten uit het "uitlooppunt". Dit is helemaal het geval als ik de gardenaslang er op aangesloten heb omdat alle druk dan enkel via het uitlooppunt weg kan lopen. Volgens mij hoort dit niet en is er wat mis met mijn kraan. Het lijkt er ook op dat de pin waar de sleutel op gezet moet worden, teveel naar binnen zit (heb maar 3 a 4 mm grip met de sleutel).

Hoop dat iemand een idee heeft.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Vermoedelijk heb je van de binnenbuis meer afgehaald, dan van de buitenbuis. Kort de buitenste buis maar eens iets (2mm) in, dan is het waarschijnlijk over.
 

Artmans

  • #3
Beste Hessie,

Ik kan het me eerlijk gezegd niet voorstellen. De afgezaagde stukjes waren exact even lang. Bovendien sluit de kraan keurig af als ik hem dicht draai (hoef hem niet eens strak te draaien). Als de binnenbuis te kort is zal hij ook nooit goed afsluiten. Ik denk eerder dat het in het buitenwerk moet zitten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Plaats even een foto hoe die spindel zit.
 

Sjaan Smit

  • #5
Bij mij is het andersom,als ik hem sluit spuit het eruit aan de zijkant...of is dit om de kraan watervrij te maken zeg maar....
 

BertB

  • #6
Rubber ring in de kop van de kraan mist of is beschadigd, ik heb vorige week dezelfde situatie gehad en op deze manier opgelost.
 

Petervanswaaij

  • #7
Hallo Bert,

ik heb ook sinds kort dat bij het openen van de kraan er ook water uit de twee uitloopgaatjes spuit. Jij hebt het over een rubber ring....waar zou die precies moeten zitten, en welke maat heb je gebruikt?

bedankt
 

BertB

  • #8



Voorste deel van de kraan demonteren ( eraf draaien) en dan komt de ring vanzelf tevoorschijn.

Mvg Bert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu