Betonvloer vernieuwen?

Tijs2

  • #1
Goeiemiddag,

In mijn '30 woning wil ik een nieuwe, te betegelen betonvloer met vloerverwarming leggen op een oude vloer die voor de helft bestaat uit een balklaag (3x3m2)en de andere helft een oude betonvloer (3x2m2). Eerder waren dit twee ruimtes, de bakstenen scheidingswand (niet dragend) is verwijderd tot vloerhoogte. Daarbij heb ik twee vragen;

- Op de balklaag wil ik een vloer met lewisplaten leggen, daarna een laag egalisatie over beide vloeren. Maar, de constructie zou dan halverwege de ruimte onderbroken worden. Ik vermoed dat dit zal gaan werken wat weer leidt tot een gescheurde tegelvloer.
- De oude betonvloer (5/6cm dik) is gestort op geel zand dat op de plekken waar ik kan kijken is verzakt en de randen van de betonvloer zijn niet /slecht verbonden met de muren (op de foto zie je de kier tussen vloer en muur, daar zat een verrot latje). Er is zover ik kan zien geen draagconstructie behalve het zand (zou ook niet logisch zijn lijkt me)

De ruimte wordt straks gebruikt als woonkeuken, heeft een plat dak en er komt i.i.g. ook een wasmachine en luik naar kruipruimte.

Ik denk aan het wegkappen van de oude vloer, zand deels weggraven zodat er ventilatie mogelijk is, houten draagbalken aanbrengen en er een lewisvloer uit 1 stuk van maken. Rigoureus denk ik, maar zijn er andere mogelijkheden?

Ik kan ook wegkappen, kruipruimte helemaal volstorten met zand, maar ik hecht aan mijn kruipruimte..

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Alvast Dank!

 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Waarom hechten aan zo'n kruipruimte? Gooi de boel dicht en leg er een goede vloer over heen. Je kan dan één hoogte creëren, waarover je een vloerverwarming aanbrengt en daarna een dekvloer.
Ook geen gedoe meer met een luik naar de kruipruimte (wanneer en waarvoor gebruik je zoiets....)
 

Tijs2

  • #3
Dank voor je reactie degooyer. Ik ben toch wel benieuwd wat de mogelijkheden en ideeën zijn als ik wel een kruipruimte wil houden.
 

Tijs2

  • #4
Na wat broeden conclusie getrokken dat ik degooyers advies opvolg. Veel beter ook, nu kan ik gewoon 10cm isolatie leggen i.v.m. die vloerverwarming.

Bedankt nogmaals
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Een PS-combivloer een optie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu