Berging opnieuw isoleren

WillemHvdW

  • #1
Momenteel zijn we in de voorbereiding om onze berging opnieuw te isoleren. De bedoeling is dat we de afwerking met gipsplaten gaan doen nadat alle elektra en dergelijke op de juiste plek zit. Na het verwijderen van de oude gipsplaten kwamen er een paar mooie verrassingen te voorschijn. Zo zat er nog een loze waterleiding die niet correct was verwijderd en kennelijk was de elektra ook niet echt het beste werk van de vorige bewoner, hiervoor heb ik al een elektricien opgebeld zodat dit helemaal in orde gemaakt wordt.





Voor het rachelwerk is er eerst een horizontale balk op de enkelsteense muur aangebracht waarna de verticale rachels zijn aangebracht. De totale diepte hiervan is nu zo'n 5,5 cm





Kan ik dit rachelwerk laten zitten of zouden jullie dit opnieuw aanbrengen, zonder de horizontale balken als opvulling, maar met alleen stukjes als opvulling? Is het nodig om het rachelwerk op te delen in kleinere stukken zoals in de eerste foto? Ik kom dit eigenlijk nergens tegen.

Op dit moment zit er nog isolatie van circa 2,5 cm maar dat lijkt me voor een goede isolatie aan de dunne kant. kan ik met de huidige 5,5 cm een isolatie mat van 5 cm aanbrengen of wordt de spouw tussen de buitenmuur en de isolatie dan te dun?

Wat te doen met de folie die meestal aangeraden wordt? Moet er een folielaag op de buitenmuur of folie op het rachelwerk, of beide?

Aangezien het niet de bedoeling is dat we iets aan de wanden gaan ophangen ben ik op dit moment geneigd om gipsplaten van 95 mm te gebruiken. Is dit aan te raden of moet ik toch voor de 12,5mm platen gaan?

Wat is meestal de volgorde waarin je gipsplaten verwerkt? eerst het plafond en dan de muren of andersom, of maakt dat niet echt uit?

Kortom een hoop vragen waar ik op dit moment nog een beetje mee zit maar hopelijk kunnen jullie me hiermee op weg helpen.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Willem
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu