Afvoer bad douche en wastafel

Ik en mijn huis

  • #1
Dag nieuwe vrienden,

Ik ga mijn badkamer verbouwden op de eerste verdieping.



In de tekening is bij A mijn standpijp. Dit is in een ruimte onder een schuin dak (washok). Bij B gaat de afvoer van een wasmachine de grond in. Bij C is er een soort putje onder het bad (heb een deel van de ombouw weggehaald)waarboven zowel de afvoer van het bad als die van de douche samenkomen en dan het putje ingaan (douche staat op verhoogd vloertje die doorloopt tot badombouw). Deze twee afvoerbuizen zie ik dus lopen; maar dan gaan ze de vloer in (lijkt redelijk diep. maar dat kan ik niet goed zien omdat het bad er nog boven staat).

Nu vraag ik me af of ik het goed zie: Volgens mij moet de afvoer vanaf dit "putje" naar de standpijp lopen, of niet? Gaat dit dan horizontaal dwars door de vloer heen? (evt. met licht afschot) bijvoorbeeld van punt C naar B en dan naar A toe? Ik kan me niet voorstellen dat het helemaal van punt C naar A in de vloer kan lopen, zeker niet als er ook nog een afschot moet zijn. Het putje bij C lijkt al aardig diep! Maar ik zou ook niet weten hoe het anders zit, want bij C verticaal door de vloer heen kan eigenlijk niet.

Overigens zie ik in de badkamer op de vloer langs de wand van wastafel en toilet, ongeveer een 1,5 meter uit elkaar) nog twee oude afgezaagde afvoerpijpjes de grond ingaan (ongeveer 2 cm boven de vloer afgezaagd en dichtgemaakt met soort cement). De huidige wastafel is door de muur geprikt en op de afvoer van het toilet aangesloten (zie tekening).

Ik zou graag weten hoe eea loopt. Ik snap dat jullie ook geen helderzienden zijn, maar misschien toch ideeën wat gebruikelijk. Huis is van 82.

Zou ik als ik de tegels op de vloer wegbreek de afvoerleiding zien lopen of zit zoiets helemaal in het beton gestort?

En zo ja, kan ik dan als ik in de nieuwe situatie de wastafel, bad en douche op andere plekken neerzet in de vloer sleuven hakken om aansluitingen te maken naar deze leiding?
 

EricSa

  • #2
Ik vermoed dat de afvoer van c de vloer ingaat en dan rechtstreeks naar de standleiding.
heb je beneden een verlaagd plafond?
 

Ik en mijn huis

  • #3
Nee, geen verlaagd plafond beneden, de vloeren op alle verdiepingen zijn beton.

Waarom ik het allemaal wil weten is dat ik graag de nieuwe douche wil plaatsen zonder verhoging; de hele badkamervloer dus op één hoogte. De vloer zou in zijn geheel nog een cm of 3 omhoog kunnen.

Hoe diep loopt zo'n afvoer door zo'n betonvloer richting standpijp? Kan ik gewoon een douche met drain plaatsen zonder verhoogd vloertje en toch nog met beetje afschot aansluiten op de afvoer? Ik neem aan dat er een soort dekvloertje ligt waarin ik een sleuf kan maken richting de afvoer?

Maar dan moet ik dus wel weten hoe deze loopt.... Hoe kom ik daarachter? Kan je dat zien als je de vloertegels weghaalt? Of staat het op de bouwtekening (die ik al een tijdje aan het zoeken ben)?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Bij een gestorte betonvloer zitten de leidingen diep in het beton.

beste is gewoon het putje eruit halen en dan gaan kijken hoe groot de aan sluiting is, fan een sleuf maken in het beton zodat je drain verzonken in kan.

je kunt het beste je nw badkamer aan gaan passen aan de bestaande afvoer aan sluitingen

Maak ook evt, een tekening hoe je het wilt hebben en evt een foto van je situatie nu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu