Inbouwdozen in woonkamer doorvoeren naar kruipruimte?

Gertrump

  • #1
Goededag,

tot voor kort had ik de kpn lijn en de groene coax binnen komen in de woonkamer vanuit de kruipruimte. (het aop en het isra zaten naar elkaar in de woonkamer).
vorige bewoners hebben alleen een open haard laten bouwen naast dit punt waardoor dit geen logische plek meer is voor mijn tv. nu wil ik voor het mooie op 2 andere punten in de woonkamer een aansluiten maken voor coax & data. Ik wil dit graag op dezelfde manier doen zoals de KPN lijn en de coax lijn op de vorige locatie ook zaten.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? (woning van 1980 met betonnen vloer met piepschuim isolatie)

Kan ik dit gewoon doen door met een dozenboor gaten te boren (20cm boven de vloer) en daarin met een lange 22mm boor schuin de kruipruimte in boren?
Of zal destijds de buis van het aop en het isra ingefreesd zijn? (ik wil eigenlijk niet gaan bikken op de oude plek om dit uit te zoeken omdat het netjes gestuced is.

graag even tip of een stap in de goede richting! soms zie je dingen over het hoofd!
Gert
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Jouw buitenmuren staan recht op de fundering, dus een doos boren en dan doorboren naar beneden gaat niet werken, je komt dan in de fundering uit.

Je zal hier dus eerst naar de vloer moeten frezen, vervolgens ca 20 cm de woonkamer in door de dekvloer en dan kom je pas in de kruipruimte.

Bij een niet dragende binnenmuur zou het kunnen,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu