Verloop pvc afvoer naar gietijzer

Groentje87

  • #1
Beste klussers,

vanaf vandaag nieuw op dit forum, ik zal mezelf eerst even voorstellen voordat ik meteen begin te vragen ;), ik ben 26 jaar oud, kom uit noord holland, en probeer altijd zoveel mogelijk zelf te doen in huis. Ik ben geen kluns, maar ook geen aannemer, ik heb gewoon plezier in het klussen.

Afijn, vandaag ben ik bezig om mijn toilet enigszins wat op te knappen, het enige wat ik wil doen is de afvoer van mijn wasbakje vervangen (deze stinkt nogal als ik een weekend weg ben geweest) en het fonteintje ook maar meteen. Simpel klusje dus.

Situatie begin:





nu heb ik het wasbakje van de muur verwijderd en de pvc afvoer uit dat kwakje cement getrokken:

hierna heb ik even snel (ja dat kan nog wel beter) het cement wat er nog inzat eruit getrokken, zat allemaal zo los als wat, vandaar ook iedere keer de stank na een paar dagen van huis te zijn. op de pvc pijp die in het cement gestoken was zat ook best wat speling:



en nu waarom ik op dit forum ben beland, ik wil graag een standaard pvc 32mm afvoer vanaf het wasbakje in deze oude ijzeren afvoer laten verlopen, een zoekslag op dit forum leverde mij vooral de oplossing van een krimpmof op, ik vraag me echter wel af of die ook bestaan in de maten waar ik mee te maken heb, de ijzeren afvoer is om en erbij (corrosie en oneffenheden door de verf) 90mm aan de buitenkant en 70 mm aan de binnenkant, en het mooiste is als deze direct kan verlopen naar een 32mm pvc leiding.

ik begrijp dat het mooier is de het hele toilet op te knappen en eea in de muur te verwerken, danwel af te timmeren, maar dan kan ik beter het complete toilet onder handen nemen en we willen hier eigenlijk niet langer dan een jaar meer wonen, het is gewoon even een klein klusje om een ergernis (de stank) weg te nemen. Nieuwe bewoners mogen van mij het toilet opknappen als ze willen ;)

...een lang verhaal, maar ik hoop dat er wat mensen met tips suggesties enz zijn.

Alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gietijzeren mof geheel schoon maken en je kunt er dan een Rubber Overgangsstuk PVC / Metaal 75 x 50 en in die 50 weer een stukje buis met een sok 50 met daar in een verloop 50x32

kijk even via deze site klik hier
 

Groentje87

  • #3
Bedankt voor je reactie, is het nog nodig een beetje kit rondom het rubber te doen alvorens ik hem in de ijzeren pijp plaats, of zal het afdoende afdichten denk je?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kit is niet nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu