Remeha quinta verwarming met boiler verwarmd door de remeha

Renne

  • #1
Hallo.

Ik heb een remeha Quinta 45 waarmee ik het hele huis verwarm en de water van de boiler mee verwarm zodat er gelijktijdig op verschillende plaatsen warm water gebruikt kan worden. (verwarmt radiatoren en voorziet in de warmwatervoorziening!
Ik heb in mijn huiskamer een thermostaat. Deze staat ingeteld op 25 graden om verschillende kamers altijd te voorzien van warmte dmv de radiatoren. Nu heb ik de radiatorkranen in de woonkamer uitgezet zodat er in iedere gewenste afzonderlijke ruimte warmte is die instelbaar is dmv de radiator/ thermostaatkranen. Kan ik op deze installatie een tweede thermostaat aansluiten zodat ik de warmte afzonderlijk kan regelen in diverse ruimtes? Daar er verschillende mensen in diverse kamers (badkamers en slaapkamers) slapen en leven op ook verschillende momenten van de dag en nacht moet het te allen tijde functioneren. Ik heb nog een Honeywell modulerende kamerthermostaat (T87m1003) , maar ik weet niet hoe dit aan te sluiten en of het werkt. Wie heeft er meer informatie over en kan me hierbij helpen / cq informeren?

Bedankt alvast voor de reacties!

 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Zou dan zelf gaan voor een weersafhankelijke regeling of een evohome system.

groeten b
 

Renne

  • #3
Dank je wel voor het antwoord, ga het uitzoeken....
 

Xr8

  • #4
Je kunt op deze ketel een buitenvoeler aansluiten. In de ketel zit intern een stooklijn. Je kunt in principe zonder thermostaat WA stoken.

Getoonde thermostaat kun je aansluiten op de bus (klem 1 en 2). Je kunt hier maar een van aansluiten. Heb je gewone aan/uit thermostaten dan kun je deze in principe onbeperkt parallel aansluiten op klem 3 en 4.

Nadeel van een WA regeling is dat deze het verbruik zal verhogen.

Succes.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De huidige manier van aansturen is ook al erg onvoordelig.

Goede wa regeling zorgt ervoor dat je het verbruik van de overige bewoners ook kunt temperen. Gewoon de stooklijn krap afstellen.
 

Handige klussert

  • #6
Neem een priva regeling op wa is wel prijziger maar daar kan je wat mee :")
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Ik vind zo'n priva regelaar wel een beetje overkill.
Voor de boilerregeling heb je niets extra nodig, dat doet de ketel zelf.
Een WA via priva geeft geen meerwaarde boven de WA uit de remeha zelf.
Een zone regeling via Priva is nogal duurder dan de simpele uitvoeringen voor zone regelingen.
 

Handige klussert

  • #8
Kan je je verlichting nog extra sjiek schakelen tis natuurlijk niet enkel voor de WA dat je zon systeem neemt voor prive gebruik :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu