Bosch wfd 2460 centrufigeerd niet goed

Walterchrista

  • #1
Hallo Klussers.
Mijn wasmachine een Bosch 2460 centrufigeert niet goed als deze een programma draait De was komt er nat uit.Als ik hem vervolgens op afpompen zet komt er nog veel water uit.Als ik daarna centrufigeer gaat het wel goed Dus de afvoerpomp en de motor werken wel.
Wie kan mij helpen.
Alvast bedankt.
mvg:Walter
 

HarryO

  • #2
"Dus de afvoerpomp en de motor werken wel."
Dit hoeft niet zo te zijn.
Als de pomp niet snel genoeg klaar is met afpompen gaat hij niet centrifugeren.
Controleer de pomp/filter op verstopping en prut. Voel ook in de beide gaten aan de zijkant van het pomphuis. Voel tevens of het schoepje van de pomp wel soepel beide kanten op kan draaien.
Als dit goed is en het nog niet werkt controleer dan de koolborstels van de motor, deze moeten minimaal 15 mm lang zijn en soepel kunnen bewegen in hun houder.
 

Walterchrista

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie.
De koolborstels zijn vervangen.Daarna is het probleem eigenlijk onstaan.Hij centrifugeerd wel op volle toeren maar pompt niet goed af tijdens het programma.
 

Walterchrista

  • #4
]Bedankt voor de snelle reactie.
De koolborstels zijn vervangen.Daarna is het probleem eigenlijk onstaan.Hij centrifugeerd wel op volle toeren maar pompt niet goed af tijdens het programma
mvg Walter
 

Regenboog09

  • #5
De pomp werkt mogelijk niet goed. Filterdeksel verwijderen en voelen aan de pompas of er speling op zit (heen en weer proberen te bewegen). Zo ja, pomp vervangen.
 

Walterchrista

  • #6
Ik ga het morgen controlerenDan laat ik nog horen of dat de oorzaak is.
Alvast bedankt.
mvgWalter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu