Koelkast in nis plaatsen

DoeHetZelf

  • #1
Hoi Allemaal,

ik ga de keuken opknappen en heb o.a. een mooie amerikaanse koelkast gekocht, zo'n dubbeldeurs.

Wegens ruimtegebrek in de keuken zelf ga ik daarvoor een nis in de muur naar de garage zagen en dan schuif ik hem daar tot de deuren mooi in, zodat het een soort 'Walk-In' fridge wordt :-)

Nou is de keuken verwarmd, maar de garage niet. De garage heeft een vorstbeschermer bij de kraan en afvoer en die slaat in de winder wel aan. Het wordt dus soms onder de 10 graden, hetgeen volgens de handleiding de minimum temperatuur voor omgeving van de koelkast mag zijn.

Ik overweeg dus om de nis aan de garagezijde af te timmeren en te isoleren. Dat scheelt ook koude tocht uit de garage naar de keuken.

Echter..... is dat slim ? Die koelkast moet zijn warmte kwijt en dus wordt de nis warm en dus moet hij harder werken ... ergo... niet slim ?

Maar minder dan 10 graden mag ook niet van de leverancier. Dus de achterzijde van de kast gewoon in de kou te laten lijkt ook niet slim.

Wellicht een paar roostertjes boven in de nis ? Zodat de warme stroom de garage in kan ?

Adviezen zijn welkom

Thomas
 

Techno tim

  • #2
Zover ik weet ventileren alle Amerikanen aan de voorzijde onder.
Dus inbouwen in nis moet geen probleem geven, wel aan denken dat deuren tijdens openen voorbij zijkant komen, dus nis breder maken als koelkast breed is tenzij je de deuren voor de nis laat uitsteken dan is dit niet nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu