Lengte van koolborstels

Tuurenhout

  • #1
Onze Siemens wasmachine WXL1642 is opgehouden met centrifugeren. Handmatig kan de trommel nog wel worden bewogen. De koolborstels zijn gecontroleerd en voldoende lang. Alleen zit er qua lengte wel veel verschil tussen (+/- 1 cm). Moeten ze altijd dezelfde lengte hebben?

De koolborstels waren gegroefd en het anker waar de koolborstels tegen aan komt was aan beide kanten (ongeveer 3 lamellen breed) beschadigd. Dit hebben we opgeschuurd, motor belast (met riem) en onbelast getest. De motor kreeg het niet voor elkaar om de trommel rond te draaien. Zonder riem deed die het wel een tijdje, maar toen onstond er kortsluiting (stank en knal).

Toch maar een nieuwe motor kopen of kan het ook nog aan iets anders liggen?
 

Pap

  • #2
Als er aan de collector iets beschadicht is of lammelen stuk is de motor dood
aan de collector rommelen werkt niet word een drama
marktplaats kijken naar een motor
 

Tuurenhout

  • #3
We hebben vandaag een nieuwe motor geinstalleerd in onze Siemens wasmachine WXL 1642 en gecontroleerd op stand centrifigureren. Helaas gaat de motor niet draaien. De wasmachine is 7 jaar oud dus we willen deze graag nog wat langer gebruiken. Wat moeten we nu controleren en waar?
 

Tuurenhout

  • #4
We hebben de printplaat eruit gekregen en er is waarschijnlijk een onderdeel heet geworden. Dit is een koperspoel met nr. VOGT S1. Daarnaast is er op een andere plek op de printplaat een soldeerbaantje weggebrand. We gaan eerst dat soldeerbaantje herstellen. Hoe moeten we die koperspoel doormeten, wat is de waarde die we dan moeten meten?
 

Tuurenhout

  • #5
We hebben de printplaat gerepareerd en momenteel draait de wasmachine een lege was. Dus hopelijk kunnen we er weer een tijdje mee doen. Bedankt voor alle info op jullie forum, heeft ons erg geholpen.
 

Pap

  • #6
Gelukkig draaid hij weer

na de motor ook nog de print word erg duur

succes met wassen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu