Zanussi FLS 1084 wasmachine lagers

Rays

  • #1
Beste all,
Met belangstelling heb ik diverse berichten gelezen over het vervangen van de lagers. Ik was begonnen met sleutelen, maar stuitte (ook) op de 19 moeilijk bereikbare schoeven, en vervolgens las ik dat de as van het vliegwiel verwijderen nou niet bepaald soepel gaat.. Mijn machine is inmiddels ruim 10 jaar oud, en alles afwegende wordt het een nieuwe. Tot zover de inleiding :lol: Nu las ik ook (en dat vind ik altijd interessant) iets over de oorzaak van het kapot gaan van de lagers. Te weinig op 95 graden wassen. En idd. ik was nooit boven de 40 graden. (waarom zou je? en uitzonderingen daargelaten). Bij altijd lagere temperatuur zou schimmel en vuil e.e.a. aantasten en op den duur gaan dan ook de lagers eraan. Ik weet niet of ik deze vraag kan/mag stellen hier.. maar kan ik met een gerust hart morgen (misschien weer) hetzelfde merk kopen? M.a.w. is dit heden niet meer mogelijk? Of zijn er merken die dit niet vertonen? Zou dit zich niet hebben voorgedaan dan had de machine zomaar nog een jaar of 5 gedraaid schat ik, want hiervoor had ik ook een Zanussi, die werd 16 jaar..
Hoor graag.
Groeten,
Ray.
 

Techno tim

  • #2
Hoewel je soms de vreemdste verhalen hoort, kan ik het me niet voorstellen dat schimmels die ontstaan door niet op 90 graden te wassen de lagers sneller zullen te laten slijten. Mocht dit wel zo zijn dan heeft fabrikant zeker steken laten vallen met opbouw machine.
Het wassen op 90 graden is overigens wel beter voor machine en afvoer, het verkromd ophoping zeep in machine en afvoer.
Dit doe je eens per maand.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Door het regelmatig wassen op 90 graden blijft de machine schoon, de keerring kan vervuilen door vetluis en andere vuiligheid, als de keerring gaat lekken gaan de lagers eraan.
Vraag eerst de prijs van de onderdelen op voor u aan het sleutelen gaat, de kuip moet uit elkaar en daar moet ook een nieuwe afdichtingsring in, vergeet dat niet anders kunt u lekkage krijgen.
Ook de as van de trommel controleren op slijtage, als die ingesleten is moet de trommel vervangen worden en dan is het totaal niet interessant de machine te repareren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu